Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Køb hurtigere hastighed i en applikation

Køb hurtigere hastighed i en applikation

Amerikanske Verizon vil have folk til at betale for hurtigere hastighed direkte i deres applikationer.

Kører Spotify ustabilt eller hakker det i streamingen af nyheder fra DR Nyheder, så tryk på en knap, betal og teleselskabet giver forbindelses hastigheden et ”boost”, og din forbindelse bliver markant hurtigere. Netop denne løsning arbejder det store amerikanske teleselskab Verizon på. Det skriver PCmag.com.

De fleste med en smartphone kender garanteret godt situationen; Man sidder i bussen, der er lang vej hjem, og man har lige startet en applikation såsom DR Nyheder, ViaPlay eller TV 2Nyhederne for at se de seneste nyheder eller måske afsnit af Paradise Hotel.

Streamingen af udsendelsen starter, men der er konstante udfald i streamingen. Netværket er overbelastet, og udsendelsen starter og stopper konstant. Eller hvad med situationen hvor man sidder og venter i evigheder, mens Facebook applikationen i sneglefart henter billederne fra sidste weekends fester.

Så ville de jo være rart, hvis man bare kunne trykke på en knap i applikationen, betale og få den nødvendige båndbredde, så man kan se udsendelsen uden afbrydelser, eller få Facebook til at hente billederne hurtigere end.

Netop det princip arbejder teleselskabet Verizon på. Selskabet vil lave en såkaldt API til udviklere af applikationer. Denne API skal give udviklerne af applikationer mulighed for at lave applikationer, der kan tilkøbe ekstra båndbredde i en begrænset periode.

Ideen er smart, men hvad siger vores kære læsere? Vil I være villige til at betale ekstra for lidt ekstra hastighed, og hvad siger I til princippet i at man kan købe den ekstra hastighed direkte i applikationen? Kom med din kommentar herunder.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Henrik 07-11-2011 21:54:26

Det er måske helt fint for de kære amerikaner, da deres båndbrede på deres telefon jo som bekendt ikke særlig god.. Her i vores lille smørhul (Danmark) da har vi "super" dækning og har ikke brug for boost af hastighed..
Dog kunne vi godt bruge et fuldt udrullet 3G net inden de ruller 4G ud til kunderne i midtbyen..
Vi begynder at se en trend om at, alt skal gå hurtigere og hurtigere, men ved at de gør alt hurtigere, lader de dele af nettet være dækningsløst.
Inden 3G nettet kom, ville de have gsm ud i hele landet, det lykkes, da de ikke havede travlt med at få 3G ud, nu hvor 4G bare skal smides ud, så dropper de at få 3G ud til kunderne, hvor Hr og Fru Danmark ville få glæde af den.. Også når vi ligger på stranden og vil høre Dr radio, da kunne vi også bruge 3G

0 0
Thomas Kristensen 07-11-2011 15:36:15

Jeg vil på ingen måde betale for ekstra båndbrede
Vi kaster mange penge efter vores mobile bredbånd, og selskaberne lover helt op til 21Mbit
Så kan ikke se pointen med at vi skal til at betale endnu mere, for så at få en større båndbrede hvilket vi burde få fra starten af

Jeg har 3, og for max 8-10Mbit
Jeg har flere gange ringet til 3, for at spørge hvorfor jeg ikke kan få de 21Mbit som de jo skriver at man for
Det hele handler om hvor mange bruger der er på den mast man bruger, og jo flere bruger, jo ringere hastighed
Så jeg forstår ikke hvordan de vil løse det problem ved at tilbyde en app hvor man så kan købe mere båndbrede, for hvis masterne eller nettet i forvejen er godt belastet, hvordan vil de så give os mere båndbrede :)

Var det ikke en bedre ide, at udbygge deres net, så det kan klare den belastning. Så vi for den hastighed de nu skriver du tilbyder
Jeg kender ikke 1 som har kunne få 21Mbit
Så jeg forstår slet ikke hvorfor man så reklamere om det
Og jeg vil blive meget sur, hvis 3 begyndte at tilbyde sådan en løsning med køb af ekstra båndbrede :)
Jeg vil sku føle mig snyde, nu hvor jeg i realiteten går og betaler til 21Mbit. Men ALDRIG for det
Imens andre der give endnu flere penge, for en hurtigere hastighed

For mig ser det bare ud som endnu en måde hvorpå de kan tjene flere penge :(

0 0
Johnny K. Olesen 07-11-2011 21:21:01

Hej Thomas

Du spørger om hvordan det kan lade sig gøre, at tilbyde mere båndbredde i en applikation.

Det hænger sammen med at Verizon bygger et nyt 4G LTE netværk. I et 4G LTE netværk kan man lave QoS og f.eks. garantere en minimumshastighed, hvilket man ikke kan med den nuværende 3G teknologi.

Læs evt. denne artikel som også fortæller lidt om udfordringerne for fremtidens LTE netværk: http://www.mobilsiden.dk/nyheder/rapport-eksplosion-i-4g-data-bliver-en-udfordring,lid.17886/

0 0
Mikkel 07-11-2011 09:29:37

"Glasset er halvt tomt"

Kan det ikke misbruges, så man starter med dårlig forbindelse, og så kan tilkøbe sig til normal?

Troede engentligt at en app, trak på alt den båndbrede den kunne.

0 0
Peter 07-11-2011 11:13:43

Men en App kan jo ikke trække mere båndbredde end brugerens tlf-abb giver mulighed for. App'en kan fremover åbenbart hjælpe brugeren med at opgradere brugerens tlf-abb - måske en tidbegrænset boost af forbindelsen.
Gad vide om Verizon husker at Apple og Google begge snupper 30% af beløbet på den slags?

0 0
Cebastian 07-11-2011 11:46:37

Snupper Google ikke kun 30% ved check-out, altså når man betaler for en app. Så vidt jeg ved, tager de ikke 30% når man betaler for ting inde i app'en. Eller hvad? Jeg kan ikke lige finde noget på det i hvert fald.

0 0
Peter 07-11-2011 12:07:13

"...the transaction fee for in-app purchases is the same as the transaction fee for application purchases (30%)."
Kilde: http://developer.android.com/guide/market/billing/index.html

0 0

Om brug af cookies