Køberne har talt: Her er Årets Mobil 2012

To mobilproducenter dominerede i 2012 det danske marked. Men kun én mobil er "Årets Mobil 2012", viser det tydelige resultat, af afstemningen blandt læserne på Mobilsiden.dk.

Køberne har talt: Her er Årets Mobil 2012

Hvert år vælger læserne på Mobilsiden.dk deres favorit blandt årets mobiler. Blandt de tusindvis af stemmer vi har modtaget, udpeges vinderen helt tydeligt.

Med en betydelig andel af stemmerne lander Samsung Galaxy S III på førstepladsen, hvilket er en tydelig føring og et statement om, at Samsung virkelig har godt fat i markedet. Det er andet år i træk at et topprodukt fra Samsung vinder prisen.

 – Årets Mobil 2011

Afstemningens nummer to blev Nokia Lumia 920, der fik 25 procent af stemmerne. På de efterfølgende pladser, er der relativt få stemmer imellem, altså tæt løb mellem iPhone 5, Galaxy Note II og Nexus 4 fra Google og LG.

Samsung og Apple sidder på Danmark

Hemmeligholdte salgstal fra branchen, som Mobilsiden.dk har fået indblik i viser, at langt hovedparten af de smartphones der i 2012 blev solgt, op mod 80 procent, stod der enten Apple eller Samsung på.

HTC er målt i styks gået fra en markedsandel på 17 procent i december 2011 til kun 7 procent i november 2012. I afstemningen af ”Årets Mobil 2012” er HTC end ikke repræsenteret i toppen. For blot to år siden havde producenten ellers førertrøjen på, og vandt således prisen i både 2009 og 2010.

Nokias tal på smartphones svinger fra omkring 10 ned til 3 procent. Sony har bedre fat i mobilkøberne, markedsandelen hen over månederne bevæger sig fra 14 til 8 procent.

Nokia i positiv bevidsthed

Men uanset salgstallene, så peger læserne på, at Nokia, trods en beskeden markedsandel, har skabt et produkt, der innovativt kan blande sig i toppen af markedet.

– ”Jeg vil ikke sige, at ’Nokia er tilbage’, for salgstallene er fortsat ikke prangende. Men afstemningen afslører en positiv stemning overfor den gamle mobilgigant. Det bliver her i 2013 yderst spændende at se, om Nokia formår at omsætte positiv stemning og interesse, til bedre markedsandele,” siger John G. Pedersen, chefredaktør på Mobilsiden.dk.

Afstemningen på Mobilsiden.dk løb mellem 20. december og 31. december 2012. Omkring 10.000 stemmer er modtaget i perioden.

Top 5 for 2012 – valgt af læserne

1. Samsung Galaxy S III
2. Nokia Lumia 920
3. Apple iPhone 5
4. Samsung Galaxy Note II
5. Google Nexus 4 by LG

Flere nyheder om emnet

Temaet er stadig aktuelt. mobilsiden fastholdt sit fokus på emnet. 2/1/2013 puplicerede vi en ny vinkel på sagen med sagen Rygte: LG præsenterer stor telefon med Full HD til MWC i Barcelona – Artiklen finder du her. Se de seneste nyhede om temaet her.