Kommende iPhone kan få kattelignende evner

Der kan være en ny form for beskyttelse på vej til kommende iPhones, hvis et nyt patent bliver til virkelighed

Kommende iPhone kan få kattelignende evner

Du taber iPhonen, og kan se den som i slowmotion falde mod den hårde asfalt. Allerede inden den har ramt jorden, kan du lige forestille dig glasset splintret i tusindvis af stykker. Hvis dette scenarie sker om nogle år, så kan glasset blive reddet af iPhonen selv, der agerer som en kat.

Apple har nemlig fået patent på et system, der skal beskyttes et stykke elektroniks vigtigste og mest udsatte dele – eksempelvis skærmen – ved at vende sig selv i luften, så den lander mest hensigtsmæssigt.

Læs også: Steve Jobs får stadig nye patenter

Katte lander altid på benene, og i fremtiden kan iPhones altid lande på bagsiden. Ved hjælp af målinger fra det væld af sensorer, der er i en iPhone, så vil den selv kunne registrere, at den er ved at falde.

Derfra vil telefonen også kunne beregne, hvordan den vil lande, og vigtigst af alt vil den kunne skifte sit tyngdepunkt i luften, så den lander på eksempelvis bagsiden.

Læs også: Apple patenterer det klikbare display

Apple har flere løsningsmodeller på hvordan, som kunne være det indbyggede vibreringsmodul eller et helt separat system, der kan skifte vægten og dermed tyngdepunktet. Muligheden for at skyde et par tilsluttede høretelefoner er endda inkluderet.

Patentet dækker over elektroniske enheder, og derfor altså ikke kun iPhones, og dermed ville det også kunne findes i eksempelvis Mac-computere. Det ville dog se noget mere spektakulært ud, hvis en laptop vender sig i luften, end hvis det er en iPhone.

Redaktionen har mere i sagen

Artiklen krævede en opfølgning. mobilsiden gik videre med historien. 27/11/2014 gik redaktionen videre og fulgte op med et indlæg omkring iPhone 5C synger på sidste vers – Følg den videre histore her. Læs også seneste nyt om temaet her..