Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Kommende smartphone holder to uger på en opladning

Kommende smartphone holder to uger på en opladning

En e-ink reader som kan foretage opkald er ideen bag InkPhone som kan holde strøm i over to uger på en opladning.

Efter at have set YotaPhone der som bekendt kombinerer en e-ink skærm med en LCD-farveskærm, var der måske nogle der kunne overveje om man ikke lige så godt kunne droppe farverne og blot have et e-ink display. Det er tanken bag InkPhone som selskabet Onyx står bag.

At kalde det en smartphone er måske at presse citronen, der er i bund og grund tale om en e-reader der kan foretage opkald. Den er designet til folk som vil tilbage til det basale mod lovning og væsentlig bedre batteritid. Den sort-hvide e-ink skærm er 4,3 tommer stor, og selskabet lover at den kan holde i mere end to uger på en enkelt opladning på det 1.800 mAh store batteri.

Onyx er et kinesisk selskab der har stor success i eksempelvis Polen. Med deres InkPhone er der ikke behov for særlig meget hardware idet der ikke skal leveres indhold til en højopløselig farveskærm, den bruger derfor en low-end 1,4 GHz CPU og en ikke specificeret (men lav) mængde RAM. Der er 4 GB hukommelse men der kan bruges et microSD kort på op til 32 GB.

Engadget har haft fingrene i den ved årets CeBit messe (se videoen i kilde-linket). Den indbyggede e-reader applikation fungerede til UG og stjerne, men at benytte telefonen i andre sammenhænge var en noget speget affære med ventetider på op til 20 sekunder når der swipes fra en startskærm til en anden.

De fortæller desuden at man ikke kan benytte Google Play applikationer på enheden uden selv at installere dem, det begrundes med, at selskabet ikke kan love et minimums niveau af kvalitet som brugere formentlig forventer.

InkPhone forventes at ryge i produktion i slutningen af denne måned og skulle lande i butikker i Polen og Tyskland til april. Den skulle også blive tilgængelig via Amazon til en pris på 140 euro (lidt over 1.000.- kroner)

Kilde: Engadget
Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Robert 16-03-2014 22:14:46

Et skridt frem og to tilbage. Noget i den stil.

0 0

Om brug af cookies