Kommentar: HTC One – den eneste og den sidste?

LONDON: HTC One kan blive en enlig kriger, der skal forsøge at stoppe Samsungs Galaxy-tog. HTC lægger an til comeback, men har de en chance?

Kommentar: HTC One – den eneste og den sidste?

Midt i London, der lige nu prydes af solskin, forårsstemning og 10 grader, skal HTC gøre et forsøg på et comeback på smartphone-markedet.

Siden den enorme succes med HTC Hero og Desire i 2010 (i forskellige varianter) er markedsandelene i vores del af verden, ikke ligefrem gået HTCs vej. Apple har en del af ansvaret, men på Android-platformen har Samsungs Galaxy-tog, bogstaveligt talt, kørt HTC over.

 – Samsung sidder på Android-markedet

I februar 2012 kom topmodellen HTC One X og i oktober fulgte One X+, en opdateret version.

 – Her er forskellen på HTC One X og HTC One X+

Men selvom der er tale om hæderlige produkter, har det ikke bragt HTC tilbage på det mobile verdenskort.

London 2013 HTC event
Forår i London – HTC-event 19. februar 2013 (Foto: Mobilsiden.dk)

Bliver One på én?

Ifølge rygterne vil HTC i dag præsentere en ny Android-smartphone, i topmodel-ligaen. Navnet skulle blive det stringente ”HTC One”.

 – Rygte: HTC M7 vil blive kaldt HTC One

Modellen bliver ikke kedelig. Der tales om 4,7 tommer 1080p skærm, quad-core processor på 1,7 GHz, 2 GB RAM og 13 megapixels kamera. Det hele holdes i live af et batteri på 2.300 mAh.

 – Nye pressefoto lækket af HTC One før event

Dermed ligger HTC sig ganske tæt på LG Optimus G og Sony Xperia Z. Men om én model, der indtil nu, ligner ret meget noget der allerede er på vej i butikkerne fra konkurrenterne, kan gøre det for HTC, er et åbent spørgsmål.

 – LG Optimus G – en smartphone med G-kraft (mobiltest)

Prisen bliver i den sammenhæng en joker. For med LGs aggressive tilgang til markedet, og en pris omkring 3.500 kroner for en topmodel, der tilmed får topkarakter i min test, kan det umiddelbart se ud som om, at HTC er bagud inden kampen er begyndt.

London 2013 HTC event
Forår i London – HTC-event 19. februar 2013 (Foto: Mobilsiden.dk)

Samsung presser hårdt på

Udover de modeller vi kender, så er Samsung også en alvorlig trussel. Lanceringen af den næste Galaxy topmodel, omtaltes som Galaxy S IV, vil måske ligge allerede i midten af marts måned.

 – Fremvises Samsung Galaxy S IV den 14. marts?

Helt konkret betyder det, at køberne kan orientere sig grundigt, og overveje med dem selv, hvilken model opsparingen skal bruges på. Og med mindre HTC allerede står med HTC One i hånden, klar til salg efter pressemødet, så bliver det svært for dem, at nå i butikkerne, før Samsungs kommende event.

Med andre ord. HTC kæmper imod alle ods og succesen er langt fra et homerun. Spørgsmålet er om HTC One, både bliver den eneste og den sidste.

Mobilsiden.dk dækker HTCs pressemøde der foregår klokken 16.00 (dansk tid). Du kan følge med på vores livechat.