Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Kommentar: Hvad er forskellen på X1 og Touch Pro

Kommentar: Hvad er forskellen på X1 og Touch Pro

De ligner næsten hinanden på en prik, men hvor er forskellen, og hvad har HTC tænkt sig?

Som bekendt er det HTC, der står for produktionen af Sony Ericssons første Windows Mobile-enhed Xperia X1. Det er der i princippet ikke noget overraskende i. HTC har den største erfaring med Windows Mobile-produkter, og smartphone-producenten har igennem mange år, lavet mobiler til en række forskellige aftagere under andre navne. Men nu har tingene forandret sig. HTC bruger hovedsageligt eget brand , men producerer stadig for andre. De skal bare passe på, at det ikke tager overhånd.

Er X1 og Touch Pro ens?

Mobilsiden.dk faldt over en interessant sammenligning af HTC Touch Pro og Sony Ericsson Xperia X1 (begge HTC-produceret), og de kan ikke blive meget mere ens.

Netværk: Samme quadband-GSM med EDGE, GPRS og dualband-3G.
Styresystem: Windows Mobile 6.1
Processor: Samme Qualcomm MSM7201A med 528 MHz.
Hukommelse: Samme antal RAM og ROM (256mb/128mb)+ microSD.
Kamera: Samme 3,2 megapixels med autofokus.
Andet: GPS, WLAN, QWERTY-tastatur og FM-radio.

Selv dimensionerne har minimale differencer. Millimeter skilder de to smartphones fra, at være ens, og vægtforskellen er på sølle 7 gram - til X1's fordel.

De fire hovedsagelige forskelle er batteriet, 3,5mm jackstik i X1, forskellige USB-forbindelser og en større skærm. Vurderet på papiret er Xperia X1 umiddelbart bedre end Touch Pro.

Ifølge Sm@pe.com er prisforskellen på over 1.000 danske kroner, og underligt nok er det Touch Pro, der er den dyre. Menudesignet bliver forskelligt, men om Sony Ericsson her kan slå HTC, er for tidligt at sige.

Pas på HTC...

Man skal ikke komme med for mange beskyldninger - alt er trods alt relativt. Men man kan ikke lægge skjul på, at HTC Touch Pro og Sony Ericsson Xperia X1 ligner hinanden på mange områder.

Og HTC skal passe på. Det er aldrig populært blandt forbrugerne, når producenterne sender for ens modeller på markedet. Og slet ikke, når man så tager 1.000 kroner ekstra for ingenting - og kalder det HTC i stedet for Sony Ericsson.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

? ? ? 28-08-2008 15:14:56

De ligner hinanden meget. Jeg kan bedre lide sony end htc, men ikke i dette tilfælde.

0 0
Jisan 28-08-2008 15:07:42

Sikke en latterlig artikel, undskyld kære reporter, men der er noget der hedder smag og behag. Det kan godt være at begge telefoner ligner hianden funktionsmæssigt, men kig dog for Guds skyld på designet. De ligner ABSOLUT ikke hinanden udover at de begge har QWERTY-tastatur. Personligt synes jeg at HTC har lavet en mursten, det er da direkte pinligt at Touch Pro lave en stor bule i jakkelommen på ens fancy jakkesæt.

"Og HTC skal passe på. Det er aldrig populært blandt forbrugerne, når producenterne sender for ens modeller på markedet. Og slet ikke, når man så tager 1.000 kroner ekstra for ingenting - og kalder det HTC i stedet for Sony Ericsson"

Gu' skal de ej passe på, det er jo stadig en HTC, Ikke en Sony Ericsson med HTC logo på eller omvendt. To mobiler, to forskellige producenter, to forskellige design. Smag og behag ;)

0 0
Mathias Maimann 28-08-2008 15:57:14

Hej Jisan,

Jeg er lidt ked af den både du formulerer din kommentar på.

Omkring størrelsen, har jeg tydeligt forklaret at hverken vægt eller dimensioner skilder sig ud med mere end millimeter og 7 gram. Rent faktisk er det fysisk X1 der er større end Touch Pro. Den eneste led Pro er større, er i tykkelsen - med én millimeter.

Det nægter jeg, at tro giver en stor bule i jakkelommen, sammenlignet med X1 - og det er selvom jakkesættet er fancy ;-)

En sjov lille sidelinjekommentar, er at det netop er kommet frem, at begge telefoner kun kommer i sort. Hvem sagde mere lighed? ;-)

At du ser en stor forskel i designet, kan jeg ikke genkende. Farve, dimensioner, vægt, slider-funktion og opbygning (navigation i samme ende) er det samme. I min verden giver det to designs der ligner hinanden.

Smag og behag selvfølgelig, men jeg står fast ved kendsgerningerne, som tydeligt viser, at de to telefoner har mange lighedspunkter (jeg vil gå så langt, at sige flere end forskelle).

Men godt at der er plads til uenighed.

Mvh
Mathias Maimann, Mobilsiden.dk

0 0

Om brug af cookies