Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Kommentar: iPhone, Slap nu af! Det er bare en mobil!

Kommentar: iPhone, Slap nu af! Det er bare en mobil!

Drop hysteriet. iPhone er blot en mobiltelefon med lækkert design. Kun udvalgte har fået lov og prøve iPhone før salgsstart - nok en del af Apples pr-strategi, der skal sikre positiv omtale. Alligevel kan hele branchen nok lære af Apple. Her er Mobilsiden.dk's kommentar om fænomenet iPhone.

I USA udspiller sig et hysteri. Massive omtaler og køer foran telebutikkerne, understreger, at noget er på vej. iPhone ER talk of the town.

Men helt ærligt. Slap nu af! Det er altså bare en mobiltelefon. Okay, en mobil fra Apple, som har høj goodwill over hele verden. Især deres Mac computere og iPods har gjort dem populære. Men det ændrer altså ikke på, at iPhone, blot er en mobiltelefon.

En dygtig pr-maskine har skaffet Apple en massiv medieomtale og et hype omkring iPhone, der ikke er set før på mobilmarkedet.

Apple har klogelig holdt iPhone væk fra anmeldere. Kun her på det seneste har nogle udvalgte amerikanske journalister haft den på prøve. Ikke overraskende er anmeldelserne forholdsvis positive. Men jeg tror det blot er en del af pr-strategien. Ingen har vel forestillet sig at Apple låner telefonen til helt helt almindelige mobil– og gadget journalister, med risiko for dårlig foromtale?

Når salget starter har Apple kun tildelt hver butik et begrænset antal telefoner. Igen smart. Hovedparten af dem som får en iPhone vil altså være entusiaster der gider stå i kø. Apple-hadere står næppe flere dage i kø. Med andre ord, mere positiv omtale er sikret.

Hvad kan den så?

Den kan se godt ud, og sende et signal om hvem du er som person. En person der er med på moden og first mover. Mobilen er forbeholdt en særlig skare af kunder, og en stor succes inden for en lille præcis målgruppe, kan styrke producentens generelle omdømme.

Teknisk set, er iPhone ikke særlig interessant, med undtagelse af pladsen. Den kommer i to udgaver, henholdsvis 4 GB og 8 GB – altså med god musikplads. Dermed minder iPhone meget om en iPod med indbygget mobiltelefon.

Branchen kan lære noget

Som sådan er iPhone ikke en revolution. Men hele mobilbranchen kan alligevel lære noget.

Apple kan noget med design, brugervenlighed og software. Derfor tror jeg også mange producenter vil kikke Apple over skulderen. Ikke for at kopiere men for at samle inspiration - langt fra alle telefoner er lette at betjene hvis man ikke er "teknikmand" – men det kan Apple og iPhone måske være med til og ændre?

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies