Kommentar: Nokia 5800 Xpressmusic er ikke en iPhone!

Mange har misforstået Nokias intentioner med 5800 XpressMusic. Mobilen er hverken en iPhone 3G, Omnia eller X1.

Kommentar: Nokia 5800 Xpressmusic er ikke en iPhone!

Mobilsiden.dk skrev den 23. september en kommentar, der gik som følger.

 – “Touchscreens er ikke længere for nørder eller blærede business-jakkesæt. Funktionaliteten er blevet vigtigere, og bredden af målgrupperne er automatisk fulgt med i udviklingen .”

For en måned siden, inden både LG KP500 og Nokia 5800 XpressMusic var officielle, stod det allerede klart, at der var touchscreen-mobiler på vej, som ikke skulle gå i konkurrence med iPhone 3G, Sony Ericsson Xperia X1 og HTC Touch Pro.

Touchscreens stod i midten af en markedsudbredning, og med verdens største producents lancering af en touch-mobil til massemarkedet, står vi nu midt i orkanens øje.

Men denne pludselig bredde af, hvad mange stadig ser, som en fremtidsteknologi, er svær at få kørt ordentligt igennem. Således blev 5800 XpressMusic præsenteret, til et negativt måbende publikum af IT-journalister og mobilnørder, der var svært utilfredse med præsentationen; hvor var iPhone-konkurrenten?

5800 er ikke en iPhone

Og det er her overskriften kommer til sin ret. Nokia har ikke sagt, at 5800 XpressMusic er en konkurrent til iPhone 3G og dets lige.

Udmeldingen fra Nokia har hele tiden været, at Tube, som 5800 hed i  udviklingsstadiet, skal henvende sig til en meget større målgruppe end f.eks. Xperia X1. Det er måske også derfor, at 5800 netop er i serien XpressMusic – serien med en af de bredeste målgrupper, og uden en decideret topmodel.

Mere konkret kommer 5800 til, at få en startpris på omkring 2.500 kroner uden abonnement. Til sammenligning havde iPhone 3G en samlet startpris på over 5.000 kroner. Imens står Touch Pro til 4.600 kroner uden abonnement, og Xperia X1 til 4.800 kroner.

Forvent ikke for meget

At medier og andre interesserede har forventet mere fra Nokia, allerede da Nokia meddelte, at en touch-telefon var på vej, har været en fejltagelse lige fra begyndelsen af.

Når en mobiltelefon koster halvt så meget, som en anden, skal man ikke se dem som konkurrenter, og da slet ikke forvente samme antal funktioner. Forvent ikke for meget af Nokia 5800 XpressMusic. Den er ikke en iPhone!

Til gengæld vil den tilbyde en touchscreen til massemarkedet, og forhåbentligt sætte ekstra skub i netop denne udvikling.

Sammenlign den i stedet med Samsung F480 Touchwiz og LG KP50,  imens kan man så glæde sig til Nokias iPhone-konkurrent i begyndelsen af 2009. Den kommer nemlig også.

Mere om emnet

Siden vi kørte denne historie er der kommet nyt om sagen. mobilsiden valgte at gå videre med sagen. 7/10/2008 pustede redaktionen nyt liv til historien med en artikel med tematikken Iphone 3G: 10 millioner solgte eksemplarerKlik her for artiklen.. Se de seneste nyhede om temaet her.