Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Kommentar: Nüvifone udskudt - og hvad så?

Kommentar: Nüvifone udskudt - og hvad så?

Garmin har udskudt deres GPS-mobil endnu engang, og hele sagen er efterhånden tragikomisk og ligegyldig.

Det er snart halvandet år siden, at Garmin med stolthed præsenterede deres planer om GPS-mobilen Nüvifone. Den blev vist frem i dummy-udgave til Mobile World Congress 2008, og idéen med at sætte mobiltelefoni i en GPS-enhed, i stedet for GPS i en mobiltelefon virkede god.

Men siden da er det kun gået ned af bakke. GPS-telefonen er blevet forsinket et utal af gange, og nu har Garmin meddelt, at den ikke når sin deadline andet kvartal 2009.

Det så ellers godt ud, da Garmin slog pjalterne sammen med eksperterne fra Asus - og endda præsenterede et ekstra medlem til Nüvifone-konceptet, som nu var blevet en serie. Men ak og ve, der var ikke sket meget til Mobile World Congress 2009, og efterhånden kan det også bare være lige meget!

Garmin forudså korrekt, at GPS ville blive en integreret del af mobiltelefonen, men selskabet lider enten af inkompetence eller frygt for at satse på deres projekter. At et velset selskab som Asus ikke kan sætte skub i tingene, sætter endnu større spørgsmålstegn ved Garmins kvalifikationer.

Nüvifone minder mere og mere om Neonode-projektet, som blev afsluttet på pinligste vis, da en forældet mobil fyldt med fejl endelig kom på markedet efter flere års omtale, og rådet herfra er at glemme Nüvifone.

Mange mobilproducenter har udvidet deres ekspertise til GPS og navigation, og der findes masser af navigationsløsninger til mobiltelefonen. Hvis det tager over halvandet år at færdiggøre Nüvifone, kan det kun betyde fejl og mangler - og det vil vi ikke vente på.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies