Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Kommer Nokia med foldbare skærme?

Kommer Nokia med foldbare skærme?

Vi har set Samsung og LG fremvise buede skærme, men Nokia kommer måske med foldbare skærme

I sidste uge løb en lille skærm konference, SID, af stablen og her var der mange flotte medaljer til Samsung og LGs buede smartphoneskærme som er kommet på produkter som LG G Flex og Samsung Galaxy Round. Men Nokia pønser på noget mere interessant i baggrunden. For selvom Samsung Galaxy Round er buet, er det ikke meningen at skærmen skal ændre for, og LG G Flex kan også kun i meget ringe grad flekse sin skærm.

Nokia har i samarbejde med to firmaer, Semiconductor Energy Laboratory og Advanced Film Device, netop annonceret en foldbare 5,9” skærm. Hvor G Flex og Galaxy Round helst ikke må bukkes, lægger Nokias nye skærm direkte op til, at folde skærmen når eller hvor det giver mening.

Du kan folde skærmen til en 2mm radius, således at det vil kunne bruges som en bog eller måske ligefrem folde en skærm to gange, således, at du kan lave en klaptelefon med tre skærme, der kan blive til én lang. Da jeg hørte dette, kunne jeg ikke lade være med at tænke på dette gamle koncept fra Nokia.

Mangler moderne opløsning

Desværre er skærmen endnu ikke i særlig høj opløsning. Med en 720p opløsning giver det kun 249PPI på en næsten 6” skærm. Til et smartwatch burde det dog i første omgang være en acceptabel opløsning.

Til gengæld siger Semiconductor Energy Laboratory, at skærmen kan tåle at blive foldet 100.000 gange. Og 100.000 gange burde være nok til de flestes smartwatches behov hvis uret er lavet som en stor skærm som man folder omkring håndledet, en gang om morgenen, og en gang om aftenen.

Hvad der måske er endnu mere interessant er, at når skærmen er lavet til at kunne foldes, så betyder det også, at skærmen i meget højere grad vil kunne modstå at blive tabt.

Hvad mener du om foldbare skærme, kan det give nye fede funktioner med smartphones, eller ender det i gimmicks?

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies