Kommuner kræver bedre mobildækning

Flere jyske kommuner kræver sammen bedre mobildækning, når de skal vælge ny udbyder.

Kommuner kræver bedre mobildækning

Kommunerne må ikke kræve telefonforbedringer til borgere og virksomheder, men nu har flere jyske kommuner fundet en måde at omgås problematikken.

De seks jyske kommuner Skive, Struer, Lemvig, Ringkøbing-Skjern, Holstebro og Herning er gået sammen om at finde en ny leverandør af mobilabonnementer til deres ansatte, skriver dr.dk

En del af kravet til teleselskaberne er en væsentlig bedre dækning, så de ansatte i kommunen kan kommunikere bedre.

Vores indgangsvinkel er, at bedre dækning er et afgørende værktøj for vores medarbejdere, når de er ude i marken og hjælpe borgerne. Gennem det får borgerne og virksomhederne også glæde af det bedre signal, siger it-chef i Herning Kommune, Poul Venø til dr.dk

På de måde kan kommunerne indirekte påvirke selskaberne til at forbedre mobildækningen i områder, hvor der ellers ikke er god dækning.

I Herning Kommune er 21 procent af området dækket med 3G, men står det til kommunerne skal dækningen helt op på 98 procent inden maj 2015.

Poul Venø erkender dog at tallet er en smule ambitiøst, og håber på at nå realistiske 90 procent.

Selvom kravene til selskaberne måske lyder høje, har både TDC og Telenor allerede meldt sig på banen, som mulige udbydere til kommunernes ansatte.

Kilde: dr.dk