Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Kommuner vil have dækning i sommerhusområder

Kommuner vil have dækning i sommerhusområder

De kommende licenser til LTE i 800 MHz områder skal sikre mobildækning i sommerhusområder, mener flere kommuner.

Borgmesteren for Ringkøbing-Skjern kommune, Iver Enevoldsen, har på vegne af en række kommuner med mange sommerhuseområder skrevet til erhvervsminister Ole Sohn og bedt ministeren sikre bedre mobildækning. Det skriver DR.dk

Kommunerne vil have ministeren til at sikre bedre mobildækning i deres sommerhusområder, og de er meget utilfredse med, at statens licenskrav til de nye 800 MHz LTE frekvenser ikke indeholder krav om dækning i sommerhusområder.

- "Vi ved, at fremtidens turister også har brug for de faciliteter, så man skal have det med. Udbuddet går jo i en 22-årig periode, så det er vigtigt at have fokus på det nu," siger Iver Enevoldsen til DR.dk

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Lars Koch Hansen 02-03-2012 13:53:01

Da vi netop har et sommerhus i Ringkøbing Skjern Kommune (Bjerregaard), så ville dette netop være super dejligt. Som det er nu, så kan man stort set ikke finde 3G dækning indendørs.
I vores hus er der ET vindue i hele huset, hvor man kan finde 3G net, hvis man stiller telefonen i vindueskarmen.
Det ville da være super skønt, hvis dækningen var langt bedre, så man kunne bruge sin telefon som en stabil trådløs router.

Nå men god weekend.!

0 0
Johnny K. Olesen 02-03-2012 14:10:15

Hej Lars

Har du prøvet med Telia?

Telenor og TDC godt nok en 3G mast i området på 2100 MHz, men rækkevidden er ikke optimal. Telia benytter derimod 3G på 900 MHz i området, så der burde der være en chance.

Sagen er den, at de fleste sommerhus områder allerede har 3G dækning fra mindst ét teleselskab. Men der er dog stor forskel teleselskaberne imellem.

Og god weekend til dig :-)

0 0

Om brug af cookies