Konkurrence på mobilbetaling

Pengeinstitutter og teleselskaber udbyder hver deres løsning, når det handler om køb af billetter via mobiltelefonen - det er DSB træt af.

Konkurrence på mobilbetaling

Der er gode penge at hente, hvis man finder frem til én måde danskerne kan betale for deres brug via mobiltelefonen. Dette er også grunden til teleselskaber og banker slås om danskernes mobile sms-betalinger. Det skriver epn.dk.

Bankerne har klaget til Forbrugerombudsmanden, da de mener teleselskaberne obstruerer deres model.

Derfor vil DSB nu lave sit eget betalingssystem til kunderne sammen med andre virksomheder, det kan resulterer i der bliver tre konkurrerende betalingsmodeller.

-”Vi har ventet i fire år på, at banker og teleselskaber kom med et fælles bud. I stedet oplever vi, at de nærmest modarbejder hinanden og kommer med hver sine betalingssystemer, som begge udelukker en del af vores kunder. Imens sakker Danmark længere og længere bagud”, siger markedsdirektør Niklas Marschall fra DSB.

DSB er derfor nu i kontakt med flere andre danske virksomheder, og vil se på muligheden for at udvikle et fælles fjernbetalingssystem via appliktioner. Et bud Forbrugerrådet byder velkomment.