Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Kontant: SMS kan være en dyr fornøjelse

Kontant: SMS kan være en dyr fornøjelse

SMS beskeder kan være en dyr fornøjelse, hvis de er indholdstakserede. Spil og ringetoner, som kan købes via SMS, kan nemlig koste helt op til 75 kroner ud over almindelig SMS takst.

Når forældre vælger at bukke under for børnenes plagerier om at få en mobiltelefon, er det oftest med klare regler om, hvad børnene må bruge mobiltelefonen til. Ellers kan det gå hen og blive en dyr fornøjelse for forældrene.

I den forbindelse er der mange forældre, som vælger et abonnement til deres børn, som giver dem mulighed for at sende alle de SMS beskeder, de orker, for et fast beløb om måneden. Hvis opkald kun bruges i nødstilfælde, kan regningen således forblive på et absolut minimum. I alt fald hvis det er de rigtige SMS beskeder, børnene sender.

Spil og ringetoner, som kan købes via SMS kan være en dyr fornøjelse, selvom det ikke er nemt at se i annoncerne. Her er priserne oftest gemt væk i et hjørne, så de er svære at få øje på.
Spil og ringetoner, som kan købes via SMS kan være en dyr fornøjelse, selvom det ikke er nemt at se i annoncerne. Her er priserne oftest gemt væk i et hjørne, så de er svære at få øje på.

Dyre SMS’er

Kontant kunne i mandags berette om en otteårig dreng, som havde fulgt forældrenes formaninger om kun at bruge mobiltelefonen til SMS. Det var derfor nogle chokerede forældre, som modtog en svimlende høj mobilregning på over 1500 kroner.

Det viser sig, at den otteårige i god tro havde hentet spil og ringetoner til sin mobiltelefon, som han og vennerne kunne more sig med. Reklamen for spillene havde han fundet på bagsiden af et ugeblad. Det eneste han skulle gøre var at sende en SMS til et bestemt nummer, hvorefter han modtog spillet eller ringetonen, han havde bestilt. Meget nemt – men også meget dyrt, skulle det vise sig.

Misvisende annonce

Selve annoncen, som med de mange farverige billeder appellerer til børn, fortæller ikke højt og tydeligt, at det koster penge at hente spil og ringetoner. Faktisk står priserne kun skrevet med meget små bogstaver i nederste højre hjørne af annoncen. Kun her får man at vide, at man skal punge ud med op til 75 kroner for en ringetone eller et spil.

Firmaet bag spillene hedder SMS-land, der ejes af den internationale koncern, Aspiro. Kontant kunne dokumentere, at firmaet ikke overholder telebranchens egne regler. Disse regler siger, at en kunde, når han sender en såkaldt indholdstakseret SMS, først skal have en SMS, hvor der står oplyst pris på den pågældende service. Det ville give kunden mulighed for at fortryde, hvis han havde troet, at SMS tjenesten var gratis.

Denne regel i telebranchen sikrer, at eksempelvis børn ikke roder sig ud i noget, som kan gå hen og blive en dyr fornøjelse, uden de ved af det.

Afventer reaktion fra Aspiro

I mandagens udsendelse havde Kontakt længe forsøgt at få fat i folkene bag Aspiro uden held.

Først til sidst lykkedes det at få fat i det norske bestyrelsesmedlem Rune Torgersen, som ikke ønskede at deltage i et interview. Han fortalte dog Kontant, at han ikke kendte reglerne, men at han ville undersøge sagen nærmere. På Mobilsiden.dk venter vi spændte på udfaldet.

Kilde: Kontant

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her



Om brug af cookies