Kontooverførsler bliver snart mulige med MobilePay

MobilePay overtager en række interessant moduler fra Swipp, som skal gøre det muligt at overføre fra dine konti via MobilePay, uden et tilknyttet kreditkort.

Kontooverførsler bliver snart mulige med MobilePay

Tilbage i februar 2017 lukkede og slukkede Swipp, hvorefter alle bankerne skiftede til MobilePay. Det betyder åbenbart ikke, at Swipp ikke stadig kan være til gavn. Både for MobilePay, men måske også for dig som bruger af app’en. Swipp har nemlig haft nogle moduler og komponenter, som har gjort Konto-til-konto overførsel mulig. Hvad er konto til konto overførsel og giver det nogen mening overhovedet?

Konto-til-Konto

Som det er lige nu, så bruger du dit kreditkort til, at sende og modtage penge i MobilePay. Med en konto-til-konto overførsel er det ikke nødvendigt med et kreditkort tilknyttet. Dvs. du kan sende direkte fra din private konti. 

Det giver god mening, for man har sjældent et kort til alle ens konti. Skal du betale et abonnement eller lignende, fx via MobilePay Subcriptions, så er det nok fra budgetkontoen de penge skal komme. Med den nye løsning vil du kunne overføre penge direkte fra alle dine konti.

Bestyrelsesformand for MobilePay, Jesper Nielsen, siger følgende:

”Vi tager et nyt skridt mod den endelige og fulde udmøntning af konto-til-konto
infrastrukturen. I vores tætte samarbejde med MobilePays partnerbanker har vi haft
glæde af deres viden om de løsninger, som var bærende for Swipp’s funktionalitet,”.

Jesper Nielen MObilepay
Pressebillede fra Danske Bank af Jesper Nielsen. Foto: Danske Bank

Bankerne selv er også meget tilfredse med den nye løsning. Her udtaler Jesper Schiøler som er direktør i Lån & Spar Bank:

“Det har været en fornøjelse af blive en del af MobilePay. Ligeledes er det meget
positivt, at den betalingsmodel og teknologi, vi skabte i Swipp, kan bidrage til at udvikle
og forbedre MobilePay,”.

For MobilePay giver den nye løsning en reducering af nogle omkostninger, fordi størstedelen af betalinger foretaget skal konverteres til konto-til-konto transaktioner. 

Hvad mener du om den kommende funtionalitet? Er det noget du kommer til at bruge?