Krav om sms når grænse i EU krydses

Nyt EU-direktiv stiller krav om, at du skal modtage en sms med de nye priser, hver gang du krydser en grænse i EU.

Krav om sms når grænse i EU krydses

Når du i fremtiden krydser en grænse indenfor EU, skal du modtage en sms, der oplyser dig om de nye priser. Det er kravet i et nyt direktiv fra EU, der blev sat i kraft d. 30 september.

Ligeledes skal man som forbruger kunne ringe til en gratis hotline, der kan oplyse dig om de aktuelle priser.

Hos TDC er man dog lidt skeptisk, da man mener, at tjenesten nærmere vil være et irriterende element for mange. Hos TDC har man opdelt verden i 5 priszoner, hvor hele EU er samme priszone. Derfor vil det være de samme informationer som bipper ind hos TDC’s kunder, hver gang de krydser en grænse indenfor EU.

Hos selskaber, hvor prisen varierer fra land til land, kan informationen dog være nyttig. Specielt til folk der ikke rejser så meget.

Kommissionen mener, at de nye krav om åbenhed overfor priserne, vil få forbrugerne til at være mere opmærksomme på priserne i udlandet, og håber samtidigt at det vil få flere folk til at skifte mobiludbyder som følge af forskelle i roamingpriserne.

Flere artikler om TDC

Siden redaktionen kørte denne nyhed er der kommer nyt i sagen. mobilsiden fortsatte historien. d. 12/9/2007 dykkede vi igen ned i emnet med en artikel der omhandler SBS: Danmark er ikke klar til mobil-tv – Forstættelsen i sagen kan læses her. Emnet er stadig Hot. Klik her for seneste nyt..