Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Krav til de nye 4G licenser

Krav til de nye 4G licenser

800 MHz auktionsmaterialet er sendt i høring, og der stilles dækningskrav til køberne af de nye licenser.

Den nye danske telemyndighed Digitaliseringsstyrelsen (tidligere IT- og telestyrelsen) har startet en høring over 800 MHz-auktionsmateriale. I materialet fremgår det, at der skal holdes en auktion i maj 2012.

Auktionen vil dække frekvensbåndene 791-821 og 832-862 MHz, som også kaldes "800 MHz frekvensbåndet". Der er i alt 2 x 30 MHz tilgængeligt til køberne.

Licenserne vil ifølge auktionsmaterialet indeholde et krav om en bestemt geografisk dækning i områder, hvor det i dag er svært at få adgang til en ordentlig bredbåndsforbindelse.

I det dækningsområde, hvor dækningskravet gælder, skal der udbydes en mobil bredbåndstjeneste med en download bithastighed på mindst 10 Mbit/s.

Helt konkret skal der være 99,8 procent udendørsdækning af husstande og virksomheder samt 98 procent udendørs dækning af landområdet med undtagelse af skove.

Dækningskravet er ikke gældende i hele landet, men derimod i udvalgte områder, hvoraf de fleste ligger i de såkaldte udkantsområder i Jylland, på Lolland samt store dele af Fyn.

Licenserne vil være teknologineutrale, men det mest sansynlige er at teleselskaberne vil benytte frekvensbåndene til 4G LTE.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies