Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Krig på datapriser

Krig på datapriser

Internet på mobilen bliver mere og mere populært, diverse tiltag gør det også billigere at benytte, men kun indenfor landets grænser.

I takt med at salget af smartphones stiger, bliver det mere aktuelt for flere mennesker at benytte mobilen som internetredskab.

Det har fået flere selskaber til at sætte fokus på datapriserne herhjemme.

Eksempelvis tilbyder CBB Mobil gratis internet på mobilen frem til 1. oktober, Telmore har dobbelt op på det månedlige forbrug uden merpris og M1 giver deres kunder fri internetsurfing på mobilen for 69 kroner om måneden.

Masser af plads

Peter Berg som er markedsdirektør hos Telenor  udtaler til Jyllands-Posten:

- "Alle selskaber har masser af plads til datatrafikken i deres netværk. Derfor er der overkapacitet, og så skal vi jo have gang i konkurrencen. Derfor vil man naturligt opleve et prispres".

Det oplyses desuden, at op imod 40.000 Telenor kunder har taget imod tilbuddet om gratis mobil-tv i en måned, selvfølgelig hjulpet godt på vej af netop overståede Tour de France.

Selvom det måske er en underskudsforretning at sælge datatrafik lige nu, så mener Peter Berg, at pengene nok skal komme ind igen. Han mener, at kunderne bliver hængende, når de oplever, hvor nemt livet er med en internetportal i lommen.

Ikke højere priser

Det kan godt lyde som om, at selskaberne blot forsøger at skabe et behov, så kunderne ikke kan leve uden deres internetmobiler, for så at skrue priserne i vejret igen.

Det mener teleanalytiker John Strand dog ikke, selvom selskaber siger at priserne vil stige, er de godt klar over, at det blot er en drøm, fortæller han.

Krigen raser ikke i udlandet

Selvom vi herhjemme oplever en lang række tiltag for at gøre det billigere at surfe på mobilen, så er selskaberne rørende enige om, at det skal være dyrt at bruge internet på mobilen i udlandet.

EU har fastlagt en intern afregning på 6 kroner imellem ens danske operatør og det selskab i udlandet, hvis netværk man benytter, men for kunden kan det snildt koste helt oppe i omegnen af 20 kroner per MB.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies