Krigen mellem Apple og iPhone-hackerne fortsætter

Der er nu håb for iPhone-brugere med ubrugelige oplåste iPhones. Hackerne er tæt på at have knækket koden til opdateringen.

Krigen mellem Apple og iPhone-hackerne fortsætter

Der har nærmest været krig mellem Apple og iPhone-brugere, som ikke ville acceptere, at iPhones er låst til en operatør eller for tredjepartsprogrammer.

Først var hackerne ikke længe om at oplåse den første model, og siden har Apple skudt igen med en opdatering til iPhone, som ikke bare er sværere at åbne, men som også "smadrede"  iPhones, der var blevet åbnet med hackernes nøgle.

Men nu ser der ud til at være håb for brugere, der ligger inde med en ubrugelig iPhone efter opdatering. Efter at Apples opdatering gennem flere uger har holdt stand mod hackernes angreb, har hackerne nu fået lavet et hul i iPhones fæstning.

Først fandt hackerne en fejl på den måde som iPhone-browseren Safari behandler TIFF-billeder, hvilket gav håb om muligheden for at installere tredjepartsprogrammer. Dette har hackerne nu muliggjort, hvorfor der kun mangler et program, som oplåser og aktiverer iPhone med 1.1.1 opdateringen.

Der går derfor lidt tid endnu, før iPhone-brugere, der har opdateret sin telefon, igen kan bruge sin iPhone. Af denne grund må man også væbne sig med tålmodighed, før man bør opdatere til 1.1.1, hvis man har erhvervet sig en hacket iPhone.

Mere om sagen

Efterfølgende kom der mere om sagen. mobilsiden fandt det relevant at følge op på temaet. d. 9/10/2007 dykkede vi igen ned i emnet med historien; Rygte: iPhone åbnes for tredjepartsprogrammørerKlik her for at læse den påfølgende artikel.. Absolut seneste nyt om temaet finder du her.