Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Krigen raser fortsat på det amerikanske smartphonemarked

Krigen raser fortsat på det amerikanske smartphonemarked

Giganterne Apple og Android fortsætter kampen om smartphone-herredømmet.

Det verdensomspændende smartphone-marked fortsætter med at ekspandere, og kampen mellem de to primære aktører, IOS og Android, fortsætter med at syde.

Det amerikanske analysefirma Canalys, kaster nu mere brænde på smartphone-bålet ved at bemærke, at Apples iPhone nu er den førende smartphone på det amerikanske marked med en andel på 26 procent.
 
Men Android har en langt større markedsandel end Apples iOS målt ud fra hvor mange enheder, der kører med Google styresystemet.

Apple slår Blackberry

Underøgelsen, der omfatter 3. kvartal 2010, konstaterer, at smartphone-markedet er vokset med 95% på globalt plan i forhold til samme kvartal sidste år.

Mens Nokia fortsat er verdens største producent af smartphones, er deres dominans i øjeblikket stillestående og konkurrenterne lige i hælene, og det er selvom Nokia har stor vækst i lande som Indien, Indonesien og Braslien.

Rapporten viser nemlig også, at Apple netop har overgået RIM (der producerer den, på det amerikanske marked, meget populære Blackberry) som smartphone-producent. 

Android dominerer stadig

Selvom Apple er den førende smartphone-producent i USA - og en af de førende leverandører i verden -  er Android stadig forrest, når det kommer til ren og skær antal enheder.

Ifølge Canalys, kørte der i 3. kvartal af 2010 Android på 43,6% af alle solgte enheder.

Google og Android fortsætter højst sandsynligt med at skændes over, hvilket styrestem der kører på flest mobile enheder per dag. Apple tæller alle iOS enheder med, inklusiv iPod Touch og iPad, og det gør Google formentlig også.

Windows Phone 7 ændrer markedet

Men når det kommer til den rene sammeligning smartphone vs. smartphone vinder Googles Android stort over Apples iOS. 

Undersøgelsen viser også, at Microsoft kun sad på tre procent af det samlede antal solgte smartphones i 3.kvartal af 2010. 

Men da Windows Phone 7 først kommer på det amerikanske marked her i november forventes det, at tallene for Microsoft ser helt anderledes ud i næste kvartal.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies