Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Kriminalitet: Falske SMS beskeder til uskyldige mennesker

Kriminalitet: Falske SMS beskeder til uskyldige mennesker

SMS-spoofing er navnet på en ny type kriminalitet, som går ud på at sende falske SMS beskeder via nettet. SMS-spoofing er ikke bare ulovligt. Det er også noget af det mest ondskabsfulde, man kan gøre mod andre mennesker.

Desværre er de falske SMS beskeder under navnet SMS-spoofing et fænomen, som breder sig med lynets hast. SMS-spoofing indebærer, at en person sender en SMS besked, hvor de udgiver sig for at være en anden, end den de i virkeligheden er.

Det er ved hjælp af netbaserede computerprogrammer, at de kriminelle kan sende SMS beskeder til en person fra en anden, uden overhovedet at komme i nærheden af afsenderens telefon. Det betyder, at et fremmed menneske kan sende dig en SMS, som ser ud til at komme fra din mor. Men i virkeligheden er det bare en kriminel, som finder sjov i at manipulere med andre menneskers følelser, der er på spil.

Gør livet surt for andre

For tænk lige engang hvordan du ville reagere, hvis du fik en SMS fra din bedste venindes kæreste om, at din veninde lå på hospitalet med svære kvæstelser efter en ulykke. Eller hvis der dumpede en SMS ind, som foregav at være fra dine forældre, hvor der stod, at farmor havde det meget skidt.

Jeg er sikker på, at jeg kan svare for de fleste, når jeg siger, at det er noget af det mest smagløse jeg længe har hørt. Tænk sig at der findes mennesker, som finder glæde i andres ulykke. Det er mig ganske enkelt ubegribeligt.

Desværre ser det ikke ud til, at der foreligger en løsning på problemet inden for den nærmeste fremtid. Derfor kan man kun beskytte sig selv mod de falske beskeder ved at dobbelttjekke en mistænkelig SMS – ganske enkelt ved at ringe op til nummeret, den kom fra.

Glæden i alt det onde

Politiet har imidlertid fundet en måde, hvorpå SMS-spoofing kan bruges på en konstruktiv måde. De har nemlig grejet, at kriminelle kan fanges ved at anvende metoden.

Forestil dig, at en person har røvet en bank og er sluppet af sted med pengene. Ved at sende SMS beskeder til personen, som ser ud til at komme fra personens gode venner eller medsammensvorne, kan politiet vinde røverens tillid og eventuelt få ham til at afsløre, hvor han selv og byttet befinder sig.

Så selvom SMS-spoofing er en forkastelig og ondskabsfuld kriminalitet, er politiets brug af metoden et klart bevis på, at intet er så skidt, at det ikke er godt for noget.

Kilde: Amobil.no

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies