Kryptering af mobiler bekymrer politiet

Både iOS og Android tilbyder kryptering af telefon-indhold. En uheldig udvikling, mener det amerikanske politi.

Kryptering af mobiler bekymrer politiet

Seneste version af iOS vil tilbyde automatisk kryptering af indhold på mobilen. Google kommende styresystem vil følge trop,kryptering.

og tilbyde kryptering som standard i næste version, Android L. Android brugere har dog haft mulighed for at kryptere indhold siden 2011.

Læs også: iCloud hacket – kendtes nøgenbilleder lækket

Standard-kryptering af indhold giver dog politistyrker i USA yderlige udfordringer med at opklare kriminelle sager. De amerikanske myndigheder kan nemlig ikke længere få adgang til dataene i en mistænkts telefonen – selvom der skulle forlægge en dommerkendelse.

Eneste udvej for politiet vil være at få fat i telefon-ejerens password. Noget som de ikke kan uden videre, og der står en tiltalt frit for, ikke at inkriminere sig selv.

Det er NSA’s skyld

Den tidligere FBI-efterforsker Ronald Hosko forklarer de uheldige konsekvenser til Wall Street Journal: ”Kryptering er vidunderlig, lige indtil dit barn bliver kidnappet og misbrugt

Standard-krypteringen anses ellers som teknologibranchens svar på den stribe NSA-aflytninger, som whistlebloweren Edward Snowden afslørede.

En kilde fra den amerikanske teknologi-industri bekræfter da også at NSA-skandalerne har skabt et pres fra brugerne, og at krypteringen er en konsekvens af det pres.

Det forlyder fra samme Silicon Valley-kilde, at medmindre de amerikanske myndigheder vil sikre borgernes ret til privatliv, vil vi opleve flere sikringstiltag fra branchen.

Ifølge the Wall Street Journal overvejer flere amerikanske politimyndigheder nu deres næste skridt i forhold til Apple og Google.