Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Kun 11 % vil købe en iPhone 8 til 10.000 kroner

Kun 11 % vil købe en iPhone 8 til 10.000 kroner

Ifølge analytikere fra finansgiganten Barclays er kun 11 % af respondenterne i en undersøgelse villige til at bruge hele 10.000 kroner på iPhone 8.

Her ses angiveligt to dummyer af iPhone 7S Plus og iPhone 8, hvis navne endnu er ukendte.
Her ses angiveligt to dummyer af iPhone 7S Plus og iPhone 8, hvis navne endnu er ukendte.
Foto: YouTube.com (dannywinget)

Apple kommer måske til at stå over for lidt af en udfordring, når iPhone 8 skal langes over disken til efteråret, mener analytikere fra den britiske finansgigant Barclays. Der er nemlig slet ikke et marked for smartphones til hele 10.000 kroner, som iPhone 8 ventes at koste. Det skriver tv-stationen CNBC.

I et notat til investorer lyder det fra Barclays-analytikerne, at kun 11 % af respondenterne i en undersøgelse vil bruge mere end $1.000 på en iPhone 8. Undersøgelsen kommer efter at den store amerikanske bankkoncern J.P. Morgan for en måned siden kunne afsløre, at iPhone 8 får et prisskilt på hele $1.099 eller hvad der vil svare til 10.000 danske kroner i den danske handel.

Læs også: iPhone 8 kommer i tre farver og i et stærkt begrænset antal

Undersøgelsen viser, at respondenterne kun vil bruge $582 i gennemsnit, hvilket i dansk sammenhæng svarer til omtrent 5.200 kroner. Apples danske priser er nemlig konsekvent beløbet i amerikanske dollar ganget med 9.

Apple kan dog glæde sig over, at nuværende iPhone-ejere er villige til at spendere lidt mere på en iPhone 8. Blandt dem lyder det, at 18 % - eller cirka hver sjette person - ikke har noget imod at bruge mere end $1.000. Og bekymringen er måske ikke så stor igen, for samlet set har langt de fleste respondenter ikke har noget imod at betale mere for deres kommende iPhone - bare ikke så meget, som Apple ventes at forlange.

”85 % af respondenterne er villige til at betale mere for den nyeste generations smartphone, hvilket kan hjælpe med at aflive spekulationerne om, at meget få kunder vil købe en ny smartphone uden om teleselskaber eller uden finansiering,” lyder det i notatet.

Apple har i forvejen mange kunder i USA, som benytter det såkaldte iPhone Upgrade Program. Her betaler kunderne deres iPhones over 24 måneder uden om de amerikanske teleselskaber og kan allerede opgradere til en ny efter 12 måneder. Det vil formentlig hjælpe mange over den noget store udgift, som det bliver at opgradere til den kommende iPhone 8.

Læs også: Forbes: Sådan vil Apples iPhone 8 se ud

Ifølge den altid velinformerede analytiker Ming Chi-Kuo vil Apple sælge et sted mellem 80-90 millioner iPhones i 2017. Af disse udgør iPhone 8 - eller iPhone Pro - 60 % svarende til cirka 48-54 millioner, mens de to ’normale’ iPhones vil udgøre de resterende 40 %.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Mest kommenterede

kommentarer

Om brug af cookies