Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Kunder er mere tilfredse med Galaxy Note 4 end iPhone 6

Kunder er mere tilfredse med Galaxy Note 4 end iPhone 6

Samsung Galaxy Note 4 klarer sig bedre i en stor tilfredshedsundersøgelse, hvor selv Apple med iPhone 6 og 6 Plus må se sig slået.

Samsung Galaxy Note 4 til venstre slår iPhone 6 Plus til højre og den almindelige iPhone 6.
Samsung Galaxy Note 4 til venstre slår iPhone 6 Plus til højre og den almindelige iPhone 6.

Den 5,7” store Samsung Galaxy Note 4 slår både iPhone 6 og iPhone 6 Plus, når det gælder forbrugernes tilfredshed over produkterne.

Det viser en ny årlig undersøgelse, som ACSI, The American Customer Satisfaction Index, offentliggør. Her er 14.176 kunder interviewet fordelt på seks forskellige industrier, heriblandt teleindustrien. Selv om det er tæt løb i toppen af feltet, må Apple alligevel se sig overgået af rivalen, Samsung - igen.

Læs også: Call me-kunder er Danmarks mest loyale

Sidste år var det Note II, der løb med sejren, og to generationer senere i serien snupper Samsung sejren en gang til med 86 point på en skala fra 0-100. På en delt 2. plads fordelt på hele 4 smartphones ligger forgængeren, Galaxy Note 3, efterfulgt af iPhone 6 Plus, Galaxy S5 og til sidst den almindelige iPhone 6.

Lige under ligger Motorola med Moto X med 81 point, som forbrugerne også melder stor tilfredshed omkring.

I undersøgelsen tager Samsung og Apple alle 5 øverste placeringer.
I undersøgelsen tager Samsung og Apple alle 5 øverste placeringer.

Mest tilfredse over tekstbeskeder og opkald

ACSI har i undersøgelsen også kigget på, hvad det er, de adspurgte kunder finder nemmest og er mest tilfredse over ved de købte produkter.

Læs også: iOS brugere langt de mest aktive på nettet

I undersøgelsen finder kunderne det nemmest at sende og modtage tekstbeskeder og opkald, som topper med et indekstal på henholdsvis 85 og 84. Designet på smartphonen og størrelsen, vægten samt skærmstørrelsen er også en vigtig parameter i tilfredsheden hos kunderne.

Det stemmer også godt overens med de 5 bedst placerede smartphones, som alle ligger i størrelsesområdet 4,7” til 5,7”.

Muligheden for at sende beskeder og ringe giver størst tilfrehed hos kunderne, mens der er stor utilfredshed over batteriet.
Muligheden for at sende beskeder og ringe giver størst tilfrehed hos kunderne, mens der er stor utilfredshed over batteriet.

Stor utilfredshed over batteriet

Til gengæld er der størst utilfredshed over batteritiden - eller rettere manglen på samme, som tager et stort dyk i forhold til alle de øvrige undersøgte områder.

Med en kundetilfredshed på kun 74 ud af 100 er der plads til stor forbedring for producenterne, der ofte konkurrerer om den tyndeste smartphone og går på kompromis af batteriets kapacitet.

Læs også: Forbrugerne ønsker tykkere smartphones med større batteri

Kan du genkende billedet af undersøgelsen herhjemme i Danmark? Er det generelt Samsung- og Apple-smartphones, der giver størst tilfredshed hos forbrugerne?

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies