Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Kunderne vil ikke betale ekstra for 4G

Kunderne vil ikke betale ekstra for 4G

4G er netop nået ud til iPhone 5, men det betyder ikke et økonomisk boost for teleselskaberne – ej heller ikke kundeflugt fra TDC.

Det mest populære smartphone-brand i Danmark er iPhone. Derfor vil det være nærliggende at tro, at Apple kan drive kendskabet til de hurtige mobilforbindelser, men det bliver ikke tilfældet, mener en teleanalytiker.

- ”Jeg tror de fleste forbrugere er ligeglade om det hedder 3G eller 4G, det gør ikke den store forskel. Mange vil sige ’hvad så’, når de præsenteres for 4G på deres iPhone. Oplevelsen på telefonen er ikke væsentlig anderledes på 3G kontra 4G. Men det er naturligvis et argument overfor dem der bruger telefonen som modem for computeren, hvilket flere og flere gør, ” siger John Strand fra Strand Consult.

De hårdt pressede teleselskaber skal ikke forvente meromsætning eller øget indtjening som følge af 4G. Ifølge analytikeren er forbrugerene ikke villige til at betale ekstra for 4G, det er en naturlig udvikling af 3G-forbindelserne.

TDC, der ikke har de rigtige frekvenser, til at understøtte iPhone 5s 4G-mulighed, skal derfor heller ikke regne med kundeflugt, som følge af, at netværket ikke kan få iPhone 5 op at flyve på 4G, spår John Strand.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies