Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Kvinder: Vi gider ikke kompliceret mobil-teknik

Kvinder: Vi gider ikke kompliceret mobil-teknik

En ny undersøgelse viser, at kvinder ikke kan hitte ud af mobiltelefonernes mange funktioner. "Vi gider ikke" lyder begrundelsen fra Mobilsiden.dks kvindelige mobilekspert.

En ny undersøgelse viser, at kvinder ikke kan hitte ud af mobiltelefonernes mange funktioner.
En ny undersøgelse viser, at kvinder ikke kan hitte ud af mobiltelefonernes mange funktioner. "Vi gider ikke" lyder begrundelsen fra Mobilsiden.dks kvindelige mobilekspert.

Kvinder kan ikke hitte ud af mobilens mange funktioner. Det er konklusionen på en ny britisk undersøgelse foretaget af elektronikkæden Comet.

I undersøgelsen har Comet talt med et ukendt antal kvindelige forbrugere, som åbenhjertigt har erkendt, at det kan knibe med at beherske teknikken.

75 procent af de adspurgte kvinder svarede, at de udelukkende kunne hitte ud af SMS og opkald. Et resultat, som umiddelbart kan virke paradoksalt set i forhold til, at mange af kvinderne rent faktisk viste større interesse for mobiltelefoner end de adspurgte mænd.

Kvinderne gider ikke

Det er svært at give et entydigt svar på, hvorfor det forholder sig sådan. Men den mest logiske forklaring må være, at kvinderne ganske enkelt ikke gider bruge tid på at sætte sig ind i teknikken. En holdning, som deles af Mobilsiden.dks kvindelige mobilekspert, Malene Amini:

"Når det handler om teknik, kan vi kvinder have en tendens til at lade mændene klare ærterne. De vil gerne, og vi vil helst være fri. Min erfaring er, at de fleste kvinder ikke gider bruge tid på at sætte sig ind i det tekniske. Det skal bare virke", siger hun.

Denne udtalelse hænger sammen med, at det, i modstrid med mange fordomme, faktisk er mændene, der sætter sig ned og bruger tid på at læse brugsvejledningerne. Det gider kvinderne ikke. Vi vil bare have, at det skal virke - og helst uden vi skal gøre for meget for det selv:

"Selvfølgelig handler det ikke om manglende evner og kunnen men om manglende motivation og lyst", mener Malene Amini.

Til spørgsmålet om, hvordan denne udtalelse hænger sammen med undersøgelsens konstatering af, at kvinder faktisk interesserer sig for mobiltelefoner, svarer Malene Amini:

"Selvfølgelig interesserer vi kvinder os også for mobiltelefoner. Det er bare nogle andre ting, der fanger vores interesse. De fleste mænd er vilde med det tekniske, mens mange kvinder kan falde i svimer over design og brugervenlighed. Men det er selvfølgelig meget sat på spidsen", mener hun. "Der findes altså også de kvinder, som langsomt men sikkert har fået øjnene op for det tekniske - og faktisk kan lide det", afslutter hun.

I undersøgelsen indrømmede hele syv ud af ti kvinder, at de får hjælp til at overføre musik til deres mp3-afspillere.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies