Kvinderne har taget førertrøjen på smartphonen

Talemåden ”kvinder og teknik” holder ikke når det kommer til brugen af smartphones. På flere punkter er kvinderne mændene overlegne.

Kvinderne har taget førertrøjen på smartphonen

Smartphonen er ikke et teknisk ingeniørvidunder forbeholdt mænd med hang til gadgets og hobbyelektronik. Kvinderne er i stor stil tjekket ind på mobilen, i bogstaveligste forstand.

Det viser en rapport netværksvirksomheden Ericsson har udgivet.

Kvinderne bruger, i højere grad end mænd, smartphonen til at checke ind på fysiske locations, sende og modtage billeder, være på sociale medier samt kommunikere via SMS.

77 procent af kvinderne svarer, at de sender og modtager fotos. 24 procent benytter applikationer til at melde sig ind offentlige steder, mens 60 procent anvender telefonen til sociale medier – disse benyttes til sammenligning af 52 procent for mændenes vedkommende.

Selvom kvinderne på flere punkter fører over mændene, viser tallene også, at mændene hænger lige efter kvindernes høje hæle (grafik fig. 8). Mobilteknologien er i høj grad noget det kvindelige køn har taget til sig.

Undersøgelsen, der dækker 2012, er baseret på interviews med 100.000 personer i mere end 40 lande og 15 millionbyer. Rapporten fra Ericsson ConsumerLap repræsenterer synspunkter fra 1,1 milliard forbrugere.