Lækage: Her er Nvidia Tegra 4 processoren

Nvidia er snart klar med deres næste kraftige processor til smartphones og tablets - mød her Nvidia Tegra 4.

Lækage: Her er Nvidia Tegra 4 processoren

Nvidia har i 2012 haft stor succes med deres Tegra 3 quad-core SoC (System on Chip) processor der har været i flere smartphones og tablets end nogen anden Tegra processor fra selskabet.

Det er måske også grunden til at selskabet snart er klar med den næste generation Tegra processor, nemlig Tegra 4, der netop har fået lækket sine specifikationer.

Processoren er stadig en 4+1 quad-core processor, hvor den ekstra kerne er strømbesparende. Derudover sidder der i chippen, en grafik-del der har hele 72 kerner, og hævdes værende seks gange kraftigere end den der aktuelt sidder i Tegra 3 processoren.

Processoren er bygget på en 28 nanometer platform, hvilket gør den mere energieffektiv og mindre varmeudviklende.

Men noget nyt og måske ikke så uventet er understøttelsen af USB 3.0, hvilket er meget hurtigere end de nuværende USB 2.0 porte der sidder i smartphones og tablets. Det kan betyde væsentlig højere overførselshastigheder, og måske også hurtigere lade tider.

Se grafikken af den lækkede SoC processor herunder.

Nvidia Tegra 4, Wayne

Kilde: Androidcentral.com.

Seneste nyt

Vi følger op med den seneste udvikling om temaet. mobilsiden fastholdt sit fokus på emnet. 19/12/2012 gik vi videre med artiklen Samsung er nummer et på markedet for mobiltelefoner – Du kan læse den her. Læs også seneste nyt om emnet her..