Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Lækket: Windows Phone 8.1 bringer nyt look til Start-siden

Lækket: Windows Phone 8.1 bringer nyt look til Start-siden

Nye billeder bekræfter at den ventede opdatering til Windows Phone forbedrer udseendet af start-siden. Se dem her.

Windows Phone-mobilerne har begrænsede muligheder, når det kommer til tilpasningen af Start, der er hjemmeskærmen på Microsofts mobile platform. I skrivende stund kan man, under Tema-indstillinger, vælge imellem lys og mørk baggrund, foruden forskellige farver der præger de såkaldte “Live Tiles”.

Windows Phone 8.1 byder på nye swype-tastatur (Video)

Det er altså kun på låseskærmen, at man har mulighed for at placere det obligatoriske billede af kæresten, men det er snart saga blot. Lækkede billeder bekræfter nemlig, at Start-siden får sig et gevaldigt løft med opdateringen. Det skriver WindowsblogItalia via phoneArena.

Billede: Sådan ser baggrunden med Windows Phone 8.1 måske ud.
Billede: Sådan ser baggrunden med Windows Phone 8.1 måske ud.

Billederne indikerer, at Microsoft tilsyneladende beholder den nuværende “Baggrund” som her er sort. Istedet er det de animerede “Live Tiles”, som får et ansigtsløft. De gamle “Farver” er væk, og erstattet med en personlig baggrund, som unægtelig giver udseendet et mere personligt præg.

Her er notifikationscenteret i Windows Phone 8.1

Forbedring eller forvirring?

Der er ingen tvivl om, at tilpasningen for en personlig baggrund på Start-siden, er et højt ønske hos brugerne, men hvordan mon det fungerer i praksis?

Brugerfladen på Windows Phone er jo markant anderledes, end den vi i forvejen finder på iOS og Android-mobiler. For det første så bladrer man jo nedad, og siden at Microsoft bruger deres “Tiles” til at afspejle de nye baggrunde, så skal det vel være et aflangt billede på højkant der skal bruges, særligt hvis man har mange emner på Start-siden. 

Windows Phone 8.1 - her er nyhederne 

Havde de istedet valgt, at lade den sorte “Baggrund” erstatte med et personligt billede, så kunne de såkaldte “Tiles” jo glide forbi baggrunden som en slags forstørrede app-ikoner, uden behov for et særligt skalleret billede. 

Vi forventer stadig først, at 8.1 opdateringen, der går under navnet “Blue”, præsenteres officielt på Microsofts udviklerkonference d. 2. april, så meget kan selvfølgelig nå at ændre sig.

Men hvad tænker Mobilsidens Windows Phone-brugere til udseendet? Er det “Go” eller “No Go”? 

 

Kilde: WindowsblogItalia via phoneArena.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Dade Vinkler 03-03-2014 20:24:03

synes det er et frisk pust til WP, blev lidt kedeligt i længden med de matte farver man kunne vælge imellem til sine live tiles, så helt klart et frisk pust, det næste flere farver med glossy look?

0 0
John Vinter 03-03-2014 16:12:05

total go :)

0 0
03-03-2014 12:20:59

Syntes det ser rigtigt godt ud. Men man skulle nok have lov til selv at bestemme om en tile skulle være billedet eller en fast farve. Det er nok ikke alle tiles der ville give et ordentligt overblik med et rigtigt billede.

2 0
Frederik 03-03-2014 11:05:46

Jeg vil se det før jeg tror det. Ligner mere noget en eller anden på nettet har photoshoppet. Det ser ud af h..... til, så jeg håber ikke det bliver sådan. Hvad de i stedet skulle gøre, var at man selv skulle kunne bestemme de individuelle tiles' farver i stedet for at de alle skal have samme farve. De kunne også lave et look der minder om Windows 8 mere end tilfældet er nu

1 1
03-03-2014 11:32:19

Ja det kunne være rart. Der findes dog pt apps som metrotube, connectivity shortcuts og Battery hvor man kan vælge tiles farve..
hvis jeg skulle bruge nogle billeder så ville det kræve at jeg kan vælge sort som skriftfarve til alle tiles

0 0
Morten 03-03-2014 09:44:39

Forbedring eller forvirring? Hvordan kan du stille det spørgsmå? Det er da en omgang rod. Microsofts designere skulle have slag over fingrene for sådan et elendigt design.

0 1
Peter Lyck 03-03-2014 09:53:12

Det tror jeg du kunne ende med at få ret i. Det kan nemt være en kunst at skulle finde et passende billede til baggrunden og samtidig opretholde en passende kontrast på alle tiles som sikrer at man kan læse teksten på tilen.

De to billeder i eksemplet er grønt og blåt, jeg tror ikke det er nemt at tage den slags billeder hvis de samtidig skal være personlige. De to eksempler er ikke personlige.

Hvis deres ide skal fungere, så skal der inkluderes nogle gode og simple billedredigeringsværktøjer.

0 0
Om brug af cookies