Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Lærerdemonstration gav mobilproblemer

Lærerdemonstration gav mobilproblemer

Torsdagens store demonstration kom bag på mobilselskaberne, og det gav mobilkaos i det indre København.

Torsdagens store lærerdemonstration skabte store problemer for mobilnettene i det indre København. Det skriver Dr.dk

Den store lærerdemonstration samlede omkring 50.000 mennesker i det indre København, og det gav en voldsom mobiltrafik, der kom helt bag på teleselskaberne. Det betød blandt andet mange forsinkede SMS-beskeder.

- "Der er en meget stor koncentration af folk med smartphones samlet på et meget lille sted, og det er netværket ikke gearet til. Det er nok det samme som en nytårsaften, hvor alle skal sende sms'er klokken 24.00," siger Mette Honoré, kommunikationschef i Telia Mobil til Dr.dk.

Men det var ikke kun SMS'er og samtaler, som gav problemer. Mange demonstranter filmede og fotograferede demonstrationen, og disse blev selvfølgelig straks lagt ud på Facebook. Samtidig bevægende de 50.000 demonstrater sig rundt i det indre København, hvilket mobilnetværkene ikke er designet til at kunne håndtere.

Normalt opgraderer teleselskaberne kapaciteten i mobilnettene, når der er større begivenheder såsom festivaller og store sportsbegivenheder, hvilket typisk foregår i et begrænset område. Men  der  var desværre ikke sørget for ekstra kapacitet under torsdagens demonstration, og under almindeligt forekommede begiventheder som f.eks. koncerter er folk mere stationære og bevæger sig ikke fra mobilmast til mobilmast.

- "Vi har mulighed for at sørge for ekstra kapacitet ved særlige begivenheder. Det er jo ikke sådan, at nogen kontakter os og spørger om ekstra kapacitet. Jeg vil heller ikke love, at vi havde gjort det, hvis vi havde vidst det. For det koster jo noget ekstra," siger Mette Honoré til DR.dk.

Det var dog ikke kun Telia, som oplevede problemer. Overfor DR.dk bekræfter TDC også, at de havde udfordringer med kapaciteten på mobilnettet under demonstrationen.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her



Om brug af cookies