Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Læs en bog på mobilen

Læs en bog på mobilen

Google er på vej med en tjeneste, der vil gøre det muligt at downloade og læse en bog efter eget valg – direkte på mobilen.

Køb en ny bærbar billigere - dit teleselskab yder tilskud. Muligheden er en realitet i denne uge for erhvervskunder.
Køb en ny bærbar billigere - dit teleselskab yder tilskud. Muligheden er en realitet i denne uge for erhvervskunder.

Indtil videre har E-bøger ikke været den store succes. Måske fordi det er for besværligt at skulle printe bogen ud, for at tage den med sig, og for træls at være bundet til computeren, når man fordyber sig i en spændende krimi.

Men forestil dig, at man kunne hente yndlingsbogen direkte ned på mobilen. En sådan mulighed er netop hvad der arbejdes på hos Google i øjeblikket, hvor man planlægger at lancere en platform direkte tilpasset mobiltelefoner.

Ideen bag tjenesten er, at man skal kunne hente en hvilken som helst roman ned direkte på sin mobil og læse den på mobilskærmen når og hvor man har lyst. Google har allerede en netbaseret bogtjeneste ved navn Google Book Search, som gør det muligt at downloade uddrag fra bøger til sin PC.

Med den nye mobiltjeneste forventer Google ikke, at brugerne vil erstatte den trykte bog med bøger på mobilen. Det handler meget mere om valgfrihed, siger Googles direktør til Dagens IT. Hans pointe er, adgangen til bøgerne fra mobilen giver forbrugerne mulighed for at bestemme, hvad og hvordan man vil læse. Man kan eksempelvis nøjes med at købe et kapitel af en bog, hvis man vil snuse til den, før man anskaffer sig resten.

Bogverdenen på bagben

Begejstringen for Googles nyeste påfund er ikke lige stor overalt. I bogverdenen – nærmere bestemt organisationerne Authors Guild og Association of American Publisher stiller man sig så kritiske overfor både Google Book Search på PC og mobilen, at man nu har sagsøgt Google for at bryde med ophavsretten, når de skanner bøger ind til deres Book Search-tjeneste.

Derfor kan det godt være, at der går lidt tid, før vi kan læse vores bøger direkte på mobilen. Præcis hvornår tjenesten sættes i værk, ved vi ikke.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies