Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Læs Mobilsiden.dk på mobilen i julen

Læs Mobilsiden.dk på mobilen i julen

Du behøver ikke gå glip af noget, selvom du ikke er ved computeren. Sådan følger du med på Mobilsiden.dk på mobilen.

Det er de færreste, der hænger foran computeren i juletiden, men det betyder ikke, at du behøver gå glip af nyhederne fra mobilverdenen.

Du kan nemlig meget nemt tjekke Mobilsiden.dk fra din mobiltelefon.

Når du taster mobilsiden.dk i din mobils browser kommer du automatisk ind på mobilversionen af Mobilsiden.dk, men oppe i hjørnet kan du nemt skifte til den fulde version, hvis du ønsker det.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Lars Bjerregaard 23-12-2010 17:53:59

Der var lige kommet et punktum for meget i URL'en til http://rubyglow.net/mobilsiden/nejnejnej.png

0 0
Lars Bjerregaard 23-12-2010 17:51:55

Nå, nu tog jeg lige og lavede løsningen mens jeg var i gang. Så her er en lille "julegave" til mobilsiden og dens læsere, hvis i har lyst til at forbedre den mobile version af mobilsiden.dk. Den vil give gladere mobile læsere, gladere annoncører, mere fred i verden, englene synger og universets balance bliver genoprettet ;-))

Problemet:

Den mobile version fungerer Ok, bortset fra at bredden af siden er hardkodet til en statisk pixelstørrelse. Det er ikke så godt, da det betyder at siden ikke ser godt ud på alle mobile enheder, og er afskåret i bredden når man vender enheden i bredformat (landscape), hvilket er synd da det kunne være meget mere brugbart.

Hvis man går hertil - http://rubyglow.net/mobilsiden/nejnejnej.html - kan man se hvordan den mobile version af nærværende side ser ud. Hvis du prøver at vende enheden i bredformat, kan du se hvad jeg mener, og er illustreret i skærmdump du kan se her: http://rubyglow.net/mobilsiden/nejnejnej.png. Ikke så godt, det kunne være bedre...

Løsningen:

Der er to regler når man laver en mobil version af en hjemmeside:
1) Statiske sidebredder i pixel er forbudt!
2) Man skal bruge de mobile tags, som fortæller den mobile enhed, at dette er en mobiloptimeret side, og får den til at vise den korrekt.

De tre mobile tags man skal bruge kan du se her: http://pastebin.com/VhFsR1Hi
På denne side - http://rubyglow.net/mobilsiden/jajaja.html - kan du se den samme side, men jeg har rettet problemerne op, som du kan se i følgende skærmdump: http://rubyglow.net/mobilsiden/jajaja.png

http://pastebin.com/4rEDJbxd kan man se hvad problemerne er. Taget én ad gangen:
- content-type skal altid være første tag i HEAD, specielt over TITLE.
- Det første DIV tag i BODY er af klassen "static_page_width" hvilket ikke gør andet end at definere en statisk pixelbredde på siden.
- Der mangler et par mobile tags.

På linket http://pastebin.com/p9aMP9Bc kan du se hvad løsningen er, som er eneste forskel på før/efter situationen.
- Tilføjet mobile tags
- Rykket content-type
- Fjernet class fra første DIV tag i BODY

Nu er layoutet fuldt brugbart og i fuld sidebredde på alle enheder, ligegyldigt hvilken vej man vender enheden. Dejligt!
Ok, der er stadigt nogen statiske pixelstørrelser tilbage på nogle af top/bund elementerne, som med fordel kan rettes op for det perfekte layout, men det burde ikke være en stor opgave. Under alle omstændigheder er den "rettede" version væsentligt mere brugbar, efter min mening, specielt når der er elementer som flash-video og lign. på siden.

Så- tag den hvis du vil ha den.....

0 0
Lars Bjerregaard 23-12-2010 14:06:50

Nå, dit cms åd selvfølgelig mit tag. Kan ses her:
http://pastebin.com/r2PZdrYy

0 0
Lars Bjerregaard 23-12-2010 14:04:47

Hej John
Det er rigtigt fedt med den mobile version, som jeg bruger hver dag via RSS feed. Men.... den mobile version er stadig lidt fra de glade iPhone cowboy dage, hvor folk fik af vide af Apple, at de bare skulle lave bredden til en fast pixelstørrelse, som tilfældigvis passed til i* produkter. Den rigtige måde at gøre det på i dag, som passer til alle enheder er denne:

Du skal have følgende som første tag i :På denne måde tilpasses sidebredden automagisk enheden, uanset om man har den vendt den ene eller anden vej, og alle er glade.

Håber du gør det... ;-)

Læs evt. mere her:
https://developer.mozilla.org/en/Mobile/Viewport_meta_tag

0 0
Christoffer Michno 22-12-2010 20:15:03

Der kører reklamer om at Mobilsiden.dk er mulig at hente i Ovi store, og den er sikkert også i steffen jobs store... MEN.. hvornår kommer den til android?!

0 0
Mobilsiden.dk 22-12-2010 21:45:41

Hej Christoffer

Det er korrekt at vi har en nyheds-app til Nokia - fx N8. http://store.ovi.com/search?q=mobilsiden

...men vi har ingen applikation til hverken Android eller iPhone.

Hvis / om der evt. skulle komme apps til andre platforme, er det desværre ikke muligt, at sige noget om, på nuværende tidspunkt.

0 0

Om brug af cookies