Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Lang vej til 4G-telefoni

Lang vej til 4G-telefoni

Med Sonofons erhvervelse af en licens ser der for alvor ud til at komme skub under 3G-telefonien i Danmark. Næste skridt, 4G, kan derimod have lange udsigter spår ekspert.

Mandag fik teleselskabet Sonofon den ledige fjerde licens til 3G-telefoni. Selskabet vil allerede gå i luften næste år, og dermed ser der for alvor ud til at komme fart under udbredelsen af næste generations mobiltelefoni.

Det næste skud på udviklingsstammen, 4G-telefoni, kan der derimod gå længe før vi ser noget til på de hjemlige breddegrader. Det spår teleeksperten Knud Erik Skouby fra DTU.

»Vi er så langt fra, at der er delte meninger blandt verdens forskere om hvad 4G bliver,« siger Knud Erik Skouby til ComON.

En lille minoritet af verdens teleforskere mener at det blot bliver en hurtigere version af 3G-telefonien, der byder på hastigheder på op til 384 kbit/sek.

Den overvejende andel af eksperterne mener derimod at der bliver tale om en teknologi, der binder alle de trådløse teknologier sammen og gør det muligt at kommunikere via mobiltelefon eller et andet mobilt apparat uanset hvor man opholder sig.

»Hvis det bliver tilfældet, bliver der næppe behov for at udstede licenser, sådan som vi har set det med GSM- og 3G-telefoni,« siger Knud Erik Skouby.

Denne nyhed er leveret af ComON.dk - Daglige nyheder til it-professionelle

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies