Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Lås din bil op ved hjælp af mobilen

Lås din bil op ved hjælp af mobilen

Der er nu opfundet en ny startspærre, der kan bygges ind i almindelige biler. Denne kan kommunikere med bilejerens mobiltelefon via trådløs teknologi.

Der er nu opfundet en ny startspærre, der kan bygges ind i personbiler. Denne kan kommunikere med bilejerens mobiltelefon via trådløs teknologi.
Der er nu opfundet en ny startspærre, der kan bygges ind i personbiler. Denne kan kommunikere med bilejerens mobiltelefon via trådløs teknologi.

Det er det norske elektronikselskab RDM, der har opfundet den nye smarte startspærre, som gør det muligt for bilejere at låse og åbne deres biler direkte fra mobiltelefonen.

Det nye system kan indstilles til at genkende maksimalt tre forskellige mobiltelefoner. Uden en af dem i nærheden, kan bilen ganske enkelt ikke starte. Man kommer således ikke ret langt, hvis man har glemt mobilen på køkkenbordet.

Det har den fordel, at langfingrede tyveknægte får langt sværere ved at stjæle bilen. De skal nemlig negle en af de adgangsgivende telefoner før de kan så meget som tænke på at køre væk i bilen.

Hvis startspærren mangler signalet fra en godkendt mobiletelefon, vil bilen blive registreret som værende stjålet, så snart tændingsnøglen sættes af låsen.

Stands motoren med en SMS

Den nyopfundne startspærre indeholder også et GPS system, som giver mulighed for at lokalisere den stjålne bil og sende en besked til alarmcentralen. Bilejerne kan også vælge at få alarmer sendt direkte til mobiltelefonen. Samtidig skal det være muligt for bilejerne at stoppe motoren i bilen – blot ved at sende en SMS til sikkerhedssystemet.

Den nye startspærre skal efter sigende være standardudstyr i nye biler fra blandt andet Jaguar, Land Rover og Aston Martin i fremtiden. At systemet ikke er beregnet til gamle øser, afspejles af prisen, som kommer til at ligge på omkring 6-7.000 kroner.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies