Lave minutpriser giver større forvirring

Priserne på samtaler og data presses hele tiden. Det giver større konkurrence og større forvirring.

Lave minutpriser giver større forvirring

Priserne på samtale og data presses hele tiden, og selskaberne kæmper på kreativ vis om, at tilbyde de mest fordelagtige abonnementer.

Men de mange tilbud og skræddersyede abonnementer til specielle målgrupper, som pensionister og studerende, er med til at forvirre billedet og gøre markedet mere ugennemsigtigt.

Vi har tidligere på Mobilsiden.dk skrevet om erhvervs- og vækstminister Ole Sohn, der følte sig rundtosset over priserne på mobilmarkedet og krævede en oprydning.

Men det ser ikke ud til at ændre sig lige foreløbig. Torben Rune fra Netplan, siger til Computer World, at der næsten er konstant priskrig på mobilmarkedet og at vi endnu har meget i vente på det danske marked.

Der er ingen tvivl om, at det bliver endnu mere grumset. Set i et internationalt lys har de danske abonnements-forhold været ganske overskuelige, men det vi er ved at få nu, er nogle af de ‘opfindelser’ på salgssiden, som man har set i Spanien, Italien eller uden for Europas grænser. Der er masser, masser af ting i vente” siger Torben Rune til Computer World.

Han hentyder til abonnementer, hvor man blandt andet kan købe rigtige varer for taletidskroner eller få sat ekstra penge ind på taletidskontoen, når abonnenter fra fremmede teleselskaber ringer til en.

Det gør det rigtig svært at regne minutprisen ud” siger Torben Rune.