Lave mobilpriser i EU får mobilen i brug

Dataforbruget i EU-landene og loftet EU har indført har gjort, at danskerne ikke er bleg for at benytte mobilen på ferien.

Lave mobilpriser i EU får mobilen i brug

Dataforbruget i udlandet vokser voldsomt for danskere der er på ferie i EU-landene. Efter priserne denne sommer blev sænket, så tør danskerne nu endelig bruge mobiltelefonen. Det viser de foreløbige opgørelser fra de fire store danske teleselskaber for juli måned, som er den største feriemåned. Det skriver Business.dk.

Det er dog ikke fordi de ringer eller skriver meget mere end før, men derimod er dataforbruget vokset markant. Dog er alle indberetninger fra de udenlandske mobilselskaber endnu ikke nået til Danmark.

Tallene fra TDC viser, at deres kunder faktisk har talt og sendt lidt færre sms-beskeder end tilfældet var i juli måned sidste år. Derimod er antallet af datasessioner steget med 35 procent siden juli 2010. Men mest interessant er det, at datamængden på to år er vokset med 474 procent.

Telia’s kunder har umiddelbart talt ligeså meget som sidste år, mens dataforbruget er blevet fordoblet fra juli 2010 til 2011 – og i år er det tredoblet siden sidste år. Telenor ser samme mønster.

Teleselskabet melder også, at datatrafikken er vokset ved dem. I perioden 1. til 24. juli har væksten været på 60 procent siden 2011.

-”Det er nok ikke kun priserne, der betyder noget. Danskerne har også fundet ud af det loft på 450 kr., som EU har indført som det højeste, man kan komme til at betale. Det betyder rigtig meget, for det giver tryghed,” siger 3’s kommunikationschef Stine Green Paulsen til Business.dk.

Priserne i EU vil de næste tre år fortsætte med at falde, mens det stadigvæk udenfor EU er en dyr affære at benytte mobiltelefonen.