Lavere batteritid i Den nye iPad er en realitet

Den nye iPad har fået et mega batteri, og lover batteritid på niveau med iPad 2, men nye tests giver et andet billede.

Lavere batteritid i Den nye iPad er en realitet

Forventer du at skiftet fra iPad 2 til Den nye iPad giver bedre batteritid, så er nye laboratorietests en skuffelse.

PCWorlds Labs har testet Den nye iPad i et kontrolleret miljø, og testene viser en skuffende batteritid. Testen der har bestået af en kontinuerlig videoafspilning i iPad’ ens egen videoafspiller.

En video på ni minutter og 56 sekunder med en opløsning på 320 x 180 pixels er blevet afspillet indtil alt strømmen var brugt, skærmen har stået på fuld knald og med automatisk lysjustering slået fra.

Resultater lyder på sølle fem timer og 41 minutters batteritid, et niveau iPad 2 nemt har overgået med hele syv timer og 37 minutters afspilning før dens batteri gav op.

Et billede som langt fra er på de højder Apple lover, der angiver batteritiden til 10 timer.

Sammenlignet med andre tablets sakker Den nye iPad bagud, her viser det sig nemlig at både Asus Eee Pad Transformer Prime (syv timer og syv minutter) og Samsung Galaxy Tab 10.1 Wi-Fi (10 timer og 42 minutter) holder strømmen bedre i samme test.

Men om det er Den nye iPads kraftigere skærm, eller den hurtigere grafikprocessor er skyld i strømdrænet er uvist. En ting er dog sikkert, andre tests fra blandt andet MacWorld viser samme tendens, her klarer Den nye iPad sig også dårligere mod dens forgænger iPad 2.

Det har tidligere lydt der var problemer med Den nye iPads batteri, og måske det hele er et software problem en fremtidig opdatering fra Apple kan løse.

Efterfølgende om sagen

Næste interessante fortælling om emnet. mobilsiden fortsatte fortællingen. Allerede d. 11/4/2012 publicerede vi en opfølgning med en artikel med temaet Ny iPad er næsten umulig at skifte skærm og batteri på – Følg den videre udvikling her. Meget er sket siden. Du kan klikke her for aktuelle nyheder om temaet..