Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Lenovo opkøber Motorola for langt mindre end hvad Google betalte

Lenovo opkøber Motorola for langt mindre end hvad Google betalte

Helt uforventet har søgiganten Google nu solgt den amerikanske mobilproducent til Lenovo, men beholder dog de fleste patenter.

Helt ud af den blå luft oplyser Googles nu i en pressemeddelelse, at søgegigaten har underskrevet en aftale, om at sælge Motorola til Lenovo for 2.91 milliarder dollars. Det skriver Google via Engadget.

Tilsyneladende virker det til, at Lenovo har gjort en god handel, eftersom at Google tidligere betalte 12.5 millarder dollars for den haltende mobilproducent. Efter deres tidligere opkøbt af IBMs PC-forretning i 2005 har kinesiske Lenovo kunne bryste sig af at være verdens største PC-producent, og noget tyder altså på, at de også vil sætte deres præg på mobilmarkedet. 

“Erhvervelsen af sådan et ikonisk mærke, innovativ produktportefølje og det dygtige globale team, vil straks gøre Lenovo en stærk global konkurrent i smartphones. Vi vil straks få mulighed for at blive en stærk global spiller på det hurtigt voksende mobile rum,” siger Yang Yuanqing, der er bestyrelsesformand og administrerende direktør for Lenovo. 

Opkøbet af Motorola har heller ikke været lukrativt for søgegiganten, der tilsyneladende mener, at salget af Motorola er den bedste løsning for Google.

"Lenovo har den ekspertise og baggrund der skal til, for at gøre Motorola Mobility til en større spiller inden for Androids økosystem. Dette skridt vil også gøre det muligt for Google, at afsætte al vores energi på at udvikle innovation i Androids økosystem, til gavn for smartphone-brugere overalt," siger Larry Page, adm. direktør, Google.

Søgegiganten beholder desuden de 17.000 patenter, der også var den primære grund til opkøbet af Motorola. Salget giver Google 660 millioner dollars i kontanter og 750 millioner dollars i Lenovo-aktier. Resterende vil blive betalt over de kommende tre år.

Larry Page oplyser desuden i et blog-indlæg, at aftalen mangler de endelige godkendelser fra både USA og Kina, hvilket desuden kan tage en del tid. Så indtil videre er alt som det plejer.

Kilde: Google via Engadget

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Haps 30-01-2014 12:07:39

Var formålet ikke i virkeligheden den røvfuld patenter de fik ud af det?

0 0
jonasbh 30-01-2014 11:10:48

"Opkøbet af Motorola har heller ikke været lukrativt for søgegiganten, der tilsyneladende mener, at salget af Motorola er den bedste løsning for Google"

Er det nu helt rigtigt? Man bliver mere klog af at læse denne artikel: http://www.androidcentral.com/motorola-may-not-have-hurt-google-s-bottom-line-quite-badly-it-seems

0 0
Morten Rank 30-01-2014 12:39:28

Hej Jonas og Haps.

Ganske som jeg skriver, så var den primære årsag til købet, at Google ville få adgang til patenterne fra Motorola.

Men som også artiklen du linker til jonas erfarer, så har Google tabt mange penge på de investeringer, de har lavet til Moto G og Moto X, hvilket er derfor jeg beskriver deres opkøbt, som værende ikke udelukkede lukrativt for Google.

Håber det er svar nok.

God dag til jer begge.

Mvh Morten Rank, Mobilsiden.

0 0
Peter Lyck 30-01-2014 14:34:49

max Knap 10 mia for nogle af de formentlig mest værdifulde patenter der findes. Jeg er sikker på Google har fuldkommen styr på at tjene penge de patenter

0 0
TF 30-01-2014 20:43:51

Er ret enig med dig men de skal jo have et par saftige påstande for at gøre artiklen interesant.

0 1
jonasbh 30-01-2014 13:59:23

Som den artikel, jeg linker til redegør for, så kan ingen udenfor Google overskue skattefordelen. Ergo kan de lige så godt være et plus på kontoen for Google . I det mindste et meget lille tab

0 0
Om brug af cookies