Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Lenovo Thinkpad får Turbo 3G og GPS

Lenovo Thinkpad får Turbo 3G og GPS

Det mobile bredbånd integreres i højere grad direkte i bærbare computere. Lenovos nye Thinkpad-serie er et eksempel på udviklingen.

Lenovo Thinkpad X200
Lenovo Thinkpad X200

Producenten Lenovo lancerer sammen med Sonofon, en række nye Thinkpad bærbare PC'ere, som integrerer mobilt bredbånd. Den store gevinst for forbrugerene er, at der ikke skal monteres noget i USB-porten. SIM-kortet fra teleselskabet skal blot sættes i computeren, præcist som det kendes fra mobiltelefonen.

Den nye serie PC'ere kobler sig selv på tilgængelige net, og der skal ikke længere tages stilling til, om det er mest fordelagtigt, at forbinde til trådløst netværk eller mobilt internet.

En række modeller i SL-, X- og T-serien leveres færdigpakket med Sonofon SIM-kort og 30 dages frit forbrug uden binding. Ønsker kunden fortsat adgang til mobilt bredbånd, koster abonnementerne cirka mellem 200 og 400 kroner pr. måned, alt efter hvilken hastighed der ønskes. Produktpriserne svinger mellem 12 og 18.000 kroner alt efter modeltype.

Lenovo Thinkpad har også GPS-funktion installeret som blandt andet kan anvendes med Google Maps Pro.

På markedet for bærbare computere går tendensen tydeligt i retning af mobil-integration. Også konkurrenten Asus er på vej med 3G-modeller.

I forhold til de traditionelle USB-dongles, som alle selskaber sælger med mobilt bredbånd, opnås der bedre dækning, når teknikken er integreret. Blandt andet fordi modtageantennen er indbygget i skærmen.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies