Lenovos OnePlus 3-rival kommer næste uge

Næste uge, vil den kommende flagskibstelefon fra OnePlus, få en ny kinesisk konkurrent fra Lenovo i ZUK Z2.

Lenovos OnePlus 3-rival kommer næste uge

Enkel software og stærke specs til en stærk pris. Det er formlen bag OnePlus succes, der på bare to år har skabt et genkendeligt brand og en solid portefølje af budgetvenlige smartphones.

Succesen er ikke overhørt hos to af Kinas mobilmastodonter, Huawei har skabt det rivaliserende Honor subbrand, mens Lenovo svarer igen med datterselskabet ZUK Mobile.

Første ZUK-telefon, ZUK Z1, findes i dag i dansk handel, men en sen lancering i forhold til OnePlus og Honor, gør at denne ikke har fået meget fodfæste udenfor Kinas grænser.

Det skal ZUK’s afløser til Z1 dog ændre på allerede næste uge, med topmodelen Z2 Pro. Navnet er fortsat ikke bekræftet, men selskabets direktør, Chang Cheng, fastslår på det sociale medie Weibo at lanceringen vil foregå den 21. april. Det skriver gsmarena.com.

Læs også: Lenovo ZUK Z1: OnePlus 2 får en rival

Lenovo ZUK Z2 Pro
Kameraet i ZUK Z2 Pro vil give nye kreative muligheder. Foto: gsmarena.com

Markedets hurtigste processor og vippekamera

Præcis hvad ZUK Z2 hvad byde på er fortsat på rygtestadiet, men alt tyder på at kraftværket vil blive en af markedets hurtigste processorer, Qualcomms Snapdragon 820. Den vil ledsages af enten 3 eller 4GB RAM, mens der vil bydes på 32GB lagerplads. Den vil køre Android 6.0.1 Marshmallow.

Skærmens størrelse er fortsat uvist, opløsningen oplyses til at være Full HD.

Et interessant rygte går på en særlig anordning i toppen af mobilen. Den gør det muligt at vippe hovedkameraet op og ned. Det bliver spændende at se hvordan funktionen overhovedet vil virke sammen med et cover til mobilen.

Hovedkameraet vil optage fotos på 13 megapixels, mens selfiekameraet råder over 8 megapixels.

Se også: Honor 7 første indtryk: En OnePlus 2-killer?