Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Let brugte telefoner kan returneres

Let brugte telefoner kan returneres

Hvis du køber din nye mobiltelefon på nettet, kan du ifølge Forbrugeraftaleloven returnere den inden 14 dage, selv om den har været afprøvet.

Alle internethandler kan ifølge Forbrugeraftaleloven fortrydes op til 14 dage efter købet. Bestemmelsen forudsætter dog, at varen returneres "i væsentlig samme stand".

Det betyder, at man som udgangspunkt kan returnere en mobiltelefon, som er købt via internettet - også selv om den har været afprøvet.

 - "Det overordnede udgangspunkt er, at forbrugeren gerne må prøve varen, men ved returnering skal den være i væsentlig samme stand som ved modtagelsen," siger jurist i Forbrugerstyrelsen, Susanne Bager, til Mobilsiden.dk.

Ifølge Forbrugeraftalelovens paragraf 20 kan den erhvervsdrivende nægte at tage en vare retur, hvis "brugen medfører en formindskelse af varens salgsværdi", og at forbrugeren "udtrykkeligt er gjort opmærksom" på, at den ikke må tages i brug.

 - "Om værdien af en telefon forringes, fordi den har været i brug, er en konkret vurdering. Hvis en erhvervsdrivende nægter at tage varen retur, kan man vælge at indgive en klage til Forbrugerklagenævnet," siger Susanne Bager til Mobilsiden.dk.

Loven giver ikke nogen konkrete definitioner af, hvor meget og hvordan telefonen må bruges, før den ikke længere er i væsentlig samme stand.

Læs også:
 - "Tjek om din nyindkøbte mobil er brugt"

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies