Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Lettere at se mobilskærmen i sollys

Lettere at se mobilskærmen i sollys

Smartphones med store touchskærme er knap så smarte, når det kommer til brug i sollys. Men de nye modeller Nokia C6-01 og Nokia E7 tager kampen op imod solen.

<a title=Nokia E7 udendørs" />
Nokia E7 udendørs

Glæden over den nye mobiltelefon med kæmpeskærm kan ligge på et lille sted, når man pludselig opdager, at den er tæt ved umulig at betjene i direkte sollys, eller bare udendørs en dag, hvor der kommer meget lys fra himlen.

Med årene er mobil-skærmene blevet markant bedre, særligt efter typen AMOLED er kommet på markedet. Men solen er stadig en kæmpe udfordring for både producenter og brugere.

Direkte sammenlignet med fuld lysstyke på displayet vinder iPhone 4 på marginaler over Samsung Galaxy S - og begge er tydeligt bedre end HTC Desire, mens en model som HTC Hero opleves næsten ubrugelig, ved siden af de nyere mobiler.

Nokia rykker ind med ny teknik

Ved introduktionen af modellerne E7 og C6-01 blander Nokia sig i kampen mod solen. Det sker med en nye teknik kaldet "Clear Black Display" forkortet CBD.

Nokia siger selv, at de har formået at gøre sort "sortere end sort" og det skulle ganske simpelt give en meget større synlighed på skærmen, end der hidtil er set på andre mobiltelefoner.

Vurderet ud fra det, som Mobilsiden.dk fik demonstreret ved produktpræsentationen på Nokia World i London må vi sige, at navnlig E7-skærmen virker ualmindelig tydelig og flot. Det skal bemærkes, at den højt profilerede N8-model ikke har CBD-teknikken i skærmen.

Når modellerne kommer på markedet, vil vi naturligvis teste, om CBD så også gavner noget i sollys, set i forhold til andre mobiler. Indtil da kan du se nedenstående videoklip, hvor Nokia E7 vises ved siden af Nokia N900.

Video: Demonstration af Clear Black Display

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Kristian 27-09-2010 21:14:39

Den Nokia E7 ligner virkelig et godt bud fra Nokia! Måske er Nokia endelig ved at komme ind i kampen igen. Glæder mig til at købe E7!!

0 0

Om brug af cookies