LG: Derfor koster Nexus 4 det den gør

Nexus 4 koster omkring dobbelt så meget i Danmark, som på Google Play Store. Vi har spurgt LG hvorfor.

LG: Derfor koster Nexus 4 det den gør

Danske Nexus 4 købere skal grave dybt i lommerne, for at få topmodellen fra LG og Google med hjem fra butikkerne.

– Officielt: LG Nexus 4 lander i Danmark i næste uge

Den vejledende udsalgspris for Nexus 4 er, ifølge en pressemeddelelse, på 4.990 kroner inklusiv moms, mens den aktuelt billigste dagpris ligger lige under 3.900 kroner.

I forhold til hvad Nexus 4 koster i andre lande, er der tale om, at danske forbrugere skal betale en relativ høj merpris, for LG og Googles smartphone.

Googles egen pris på Google Play Store for en 16 GB Nexus 4 er lige under 2.000 kroner. Samme produkt koster hos Carphone Warehouse i London cirka 3.600 danske kroner, mens MediaMarkt i Tyskland sælger Nexus 4 til omkring 3.000 danske kroner.

Med til billedet hører, at danske forbrugere ikke har adgang til at handle på Google Play, og derfor må ty til de dyrere muligheder. Men der er fri adgang til at købe Nexus 4 på en shoppingtur til f.eks. Tyskland.

LG: Konkurrencedygtig pris

LG siger til Mobilsiden.dk, at den danske pris er konkurrencedygtig, i forhold til tilsvarende topmodeller på det danske marked.

– ”Hvis man ser på, hvad prisniveauet var ved lanceringen af konkurrerende modeller, så ligger den danske cirkapris på Nexus 4 lavere end disse modeller, da de blev lanceret, til trods for, at Nexus 4 på mange parametre har bedre specifikationer. Detailprisen i Tyskland ligger på 449 euro, når man ser på eksempelvis Pricerunner, hvilket stort set svarer til den vejledende pris, vi satte i Danmark, ” forklarer LG.

Test af Nexus 4

LG vil ikke forholde sig til, eller kommentere, på Googles egen prissætning af produktet.

Ikke dansk garanti og service ved udlandskøb

Hvis forbrugerne vælger at købe Nexus 4 fra et andet land, er det landet hvori produktet er solgt, der står for garanti og service. Når Nexus 4 (og andre produkter) købes i Danmark, er det inklusive to års reklamationsret, ifølge Købeloven.

– ”Køber man til telefonen via Google Play tilbydes man et års garanti, og i det tidsrum er det Google, og ikke LG, der står for service, hvilket betyder, at du kontakter Google i det land, hvor du købte produktet, ” oplyser LG.

Web-TV: Se testen af Nexus 4

De danske butikker tjener ikke formuer på Nexus 4. Kostprisen inklusive moms er aktuelt omkring 3.800 kroner, oplyser kilder i branchen.

Yderligere svar fra LG

INFO: Efter afslutningen af denne artikel, har vi modtaget nedenstående statement fra LG, vedrørende garanti på  produktet:

Reklamationsret og garanti er to forskellige ting. Reklamationsret er noget, der er omfattet af loven, og selvfølgelig følger Google, LG og alle andre forhandlere landespecifikke og EU-specifikke regler gældende reklamationsret.

Garanti er noget, der frivilligt gives af leverandøren, som blandt andet indebærer, at det ikke er forbrugeren, der skal bevise, hvor fejlen ligger. Google tilbyder et års garanti på Nexus 4, mens vi hos

LG tilbyder to års garanti, hvilket vi gør med alle vores smartphones. Som regel er forhandleren altid den, der står til ansvar for produkter, og ikke LG som leverandør.

I dette tilfælde er det Google, der håndterer reklamations- og garantispørgsmål, samt eventuel support og service for de produkter, de sælger.

Det, der er vigtigst for forbrugeren at overveje med hensyn til import af forbrugerelektronik, er om han eller hun er er OK med at sende eventuelle garantikrav til en forhandler i udlandet, eller om de ønsker at gøre det i Danmark.

Flere nyheder om temaet

Temaet er stadig aktuelt. mobilsiden fortsatte historien. 12/12/2012 puplicerede vi en ny vinkel om temaet med et indlæg omkring Spiltip: Anmelderrost og action-fyldt FPS-spil klar til downloadKlik her og læs videre.. Seneste nyt om tematikken kan du finde her.