Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   LG fordobler sin årlige indtjening

LG fordobler sin årlige indtjening

LG kan se tilbage på 2014 med stor tilfredshed, men erkender også at 2015 er året hvor konkurrencen fra blandt andet Kina for alvor sætter ind.

Samsungs smartphone salg må siges at være gået lidt i stampe eftersom deres indtjening for 2014 er den dårligste indenfor de sidste tre år. Det samme kan bestemt ikke siges om koreanske LG som netop har offentliggjort at de har mere end fordoblet deres indtjening i 2014 sammenlignet med 2013.

474,81 millioner dollars svarer til en stigning på 125 procent - sammenlignet med 2013, hvilket er muliggjort på grund af en stigning i antallet af solgte mobiltelefoner på 24 procent, til 59,1 millioner enheder. Fjerde kvartal meldte LG overordnet set et tab på 189,41 millioner dollars ud, dette kan dog tilskrives at de har afviklet deres plasma-afdeling.

LGs mobilafdeling solgte for 14,26 milliarder dollars i 2014, en stigning på 16 procent i forhold til 2013. Fjerde kvartal var blot LGs andet bedste kvartal med 15,5 millioner solgte enheder, tredje kvartal tog tronen med 16,8 millioner solgte smartphones.

LG har ikke nedbrudt deres salgstal fordelt på specifikke enheder, men LG G3 blev vel taget imod og de har sendt en række mellemklasse telefoner ud på de spirende markeder som har klaret det ganske fornuftigt.

På trods af de fine resultater for 2014, fortæller LG at 2015 bliver et “udfordrende år” med øget konkurrence på smartphone markedet - ikke mindst fra kinesiske Xiaomi som stormer fremad. LG vil have fokus på at “arbejde mere effektivt, fokusere på udvalgte markeder og forbedre deres brand.”

Kilde: TechCrunchTechCrunch


Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies