LG G Watch R – det første runde smartwatch

LG lancerer i dag verdens første helt runde smartwatch: LG G Watch R

LG G Watch R – det første runde smartwatch

Det er kun et enkelt bogstav der adskiller LG første smartwatch, LG G Watch, med deres nye runde smart-ur. Men forskellen på de to ures udseende er ganske markant.

Se Også: LG teaser for rundt smartwatch – LG G Watch R

Hvor forgængeren var kantet og kvadratisk er R-versionen, som navnet antyder, rundt. Det ligner et klassiskgt herreur til forveksling. En kontrastfyldt 1,3” P-OLED-display sikrer desuden at urets mørke baggrunde går i et med designet.

Men det er altså et smartwatch, og sammen med Android Wear styresystemet er der adgang til både notifikationer, kalender, vejrudsigter og meget mere. En indbygget pulsmåler lægger desuden op til motion og aktivitetstracking.

G Watch R deler platform med forgængeren, hvor en Snapdragon 400 processor på 1,2 GHz og 512 MB RAM driver uret frem sammen med et 410 mAh batteri og 4GB lager. Displayets opløsning er på 320×320, hvilket svarer til skarpe 348 PPI. 
 
Uret er også IP67 støv- og vandtæt i op til en halv time ved 1 meters dybde. Remme til uret er 22mm standard og kan skiftes ud af brugeren selv.

LG G Watch R

Verdens første

Motorolas kommende Moto 360 smart-ur er den oplagte rival til LG’s G Watch R for de deler samme runde facon. Moto 360 kan dog ikke bryste sig af at have et helt rundt display, da det nederste af skærmen er skåret af – og dermed kan LG G Watch R proklamere sig selv som verdens første runde smartwatch.

Moto 360 kan dog trøste sig med at have en større skærm på 1,5 tommer mod G Watch R’s 1,3 tommer.

Se 17 fantastiske designs på Moto 360

Begge smart-ure ventes at få salgsdebut i fjerde kvartal 2014. Prisen på LG G Watch R er endnu ukendt, mens Moto 360 lækkede salgspris er på 249$, omtrent 1200,- kroner, før told og moms.

specifikationer LG G Watch R

Skærm: 1,3” Plastic-OLED
Processor: Snapdragon 400, 1,2GHz
Hukommelse: 512MB
Lagerplads: 4GB
Batteri: 410mAh
Styresystem: Android Wear, kompatibelt med Android 4.3 eller nyere.
Øvrigt: IP67 støv og vandtæt, Pulsmåler

Fortsættelsen i sagen

Interessen for tematikken fortsatte. mobilsiden gik videre med sagen. 20/8/2014 samlede vi op på historien og publicerede sagen; Asus smartwatch lancering den 3. september – Læs her. Få også seneste nyt i sagen her.