Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   LG G4: Her er alt vi ved inden dagens event

LG G4: Her er alt vi ved inden dagens event

Sydkoreanske LG står over for årets vigtigste præsentation i eftermiddag, hvor G4 afsløres. Her er hvad vi ved inden da.

I dag klokken 17 dansk tid præsenterer LG sin topmodel, LG G4, i intet mindre end London, New York, Paris, Seoul, Singapore og Istanbul på én og samme tid.

Op til denne præsentation har LG haft store problemer med at holde hemmelighederne bag lukkede døre - især da læssevis af billeder røg i de forkerte hænder for få uger siden. LG har da også selv været ude med en masse teasere af topmodellen, og det er medvirkende til, at vi er ganske sikre på, hvad der venter til præsentationen klokken 17:00.

Læs også: Ups, massivt læk af LG G4 billeder af LG Korea

Højopløselig QHD-skærm af Quantum-typen

Takket være de mange lækkede billeder for to uger siden er vi nu meget klogere på, hvad LG vil vise frem.

Først og fremmest er der tale om en 5,5” stor skærm med en opløsning på 1440 x 2560 pixels, hvilket giver en vild pixeltæthed på 534 pixels per tomme. Det er samme skærmstørrelse og -opløsning som i forgængeren, G3, men LG har angiveligt arbejdet hårdt på at forbedre selve skærmpanelet siden da.

Læs også: LG teaser for G4's højopløselige QHD-skærm

Skærmpanelet er af IPS Quantum-typen, som ifølge LG selv er 25 % mere lysstærk og har en 20 % bredere farveskala end tidligere QHD-skærme fra LG. Skærmen er også usædvanligt strømbesparende og let læselig i sollys, fortæller LG.

LG G4's særpræg: Ægte læderbagside

Hvad der ikke kan være gået manges næser forbi, er at LG for første gang forsøger sig med en bagside af ægte læder. Det er også noget, som der er lækket masser af detaljer om.

Vi ved allerede, at læderbagsiden vil være tilgængelig i sort, brun, rød, lyseblå, beige og gul, mens der vil være en plastikudgave i hvid, grå og guld.

Læs også: LG G4: læder-bagside er høj kvalitet og tager 12 uger at lave

Læderbagsiden tager hele 12 uger at lave i modsætning til en uges tid på en traditionel bagside. Der er tale om en bagside, der skiller sig gevaldigt ud fra mængden - især fordi der også er en ægte syning tværs igennem hele bagsiden – formentlig af kosmetiske årsager, men som dog lader til at skille vandene allerede inden lanceringen af LG G4.

Dimensioner, batteri og SD-kort

Foruden den 5,5” store skærm kendes de præcise dimensioner også. Telefonen måler helt nøjagtigt 149,1 x 75,3 x 8,9 mm, hvilket er 2,8 mm højere og 0,7 mm bredere end forgængeren. Tykkelsen forbliver den samme.

Under bagsiden vil der sidde et stort batteri på 3000 mAh, som har samme kapacitet som LG G3. Skuffede Samsung-fans vil glæde sig over, at bagsiden af LG G4 kan tages af, så batteriet i fremtiden kan udskiftes. Det åbner også op for muligheden for at tilslutte et eksternt SD-kort – noget som Galaxy S6 også mangler.

Kameraet er i høj fokus hos LG

Samsung og Apple har vundet både anmeldernes og forbrugernes hjerter, når det drejer sig om at fange de bedste billeder med mobilkameraerne.

Det vil LG gøre noget ved med kameraet i LG G4. I smartphonen vil der være et 13 MP kamera med en f/1.8 blændeåbning, som lukker endnu mere lys ind end førhen og vil derfor være velegnet til fotografering af mørke motiver.

Læs også: LG G4 kameranyt - ekstra lysstærkt og flere pixels

Ved siden af kameraoptikken sidder en infrarød sensor, der inden fotograferingen analyserer og måler farver i en scene for at ramme de mest naturtro farver på billedet. Der vil også være en dobbelt LED-blitz at finde på den anden side af kamerasensoren.

En manuel tilstand i kameraet lader dig kontrollere alt fra lukkehastighed, blitz, lysstyrke, ISO, hvidbalance, RAW-fotografering og eksponering. Du kan også i stedet vælge mellem normal og simpel kameratilstand, som justerer indstillingerne for dig.

På de lækkede billeder påstår LG, at autofokuseringen i LG G4's kamera er verdens hurtigste, lige som der også vil være automatisk billedstabilisering at finde.

Brugerflade: LG UX 4.0

LG har selv teaset for brugerfladen i LG G4, som går under navnet UX 4.0. Her vil der blandt andet være en funktion, der hedder Quick shot, hvor du med to hurtige berøringer på en af lydstyrkeknapperne bagpå kan åbne kameraet fra standbytilstand og tage et billede øjeblikkeligt. Du kan også tage fire selfies i træk ved at lave en gesture med hånden, som aktiverer funktionen.

Ringtone ID er en funktion, der tildeler dine nærmeste personer omkring dig forskellige ringetoner, så du nemt kan skelne dem fra hinanden og vide, hvem der ringer uden at kigge på telefonen.

Læs også: LG viser brugerfladen i LG G4 frem på video

Quick Memo kommer i en forbedret +-udgave, hvor du kan samle hjemmesiders indhold op i en nem og overskuelig app, så du kun har den brugbare tekst at arbejde med frem for overflødige reklamer, bokse og andre designelementer.

Priser på LG G4

Senest er der dukket priser op på LG G4, men endnu ikke af nogen officiel karakter. LG har dog selv meldt ud oven på de første rygter om prisen, at den vil ligge mellem prisen på Samsung Galaxy S6 og Galaxy S6 Edge – omkring 5.700 kroner, tegnede de første rygter på.

Læs også: Forhandlere giver bedre indsigt i LG G4's priser

Lidt klogere skulle vi blive, da en række tyske forhandlere offentliggjorde deres priser på LG G4-modellerne både i plastik og læder.

Her tyder det på, at plastikudgaven med 32 GB lagerplads får en pris i omegnen af 5100 kroner, mens læderudgaven, formentlig med 16 GB lagerplads, sælges til en lidt højere pris, nemlig omkring 5500. Det gør altså LG ganske konkurrencedygtig over for Samsung Galaxy S6 på prisen.

Specifikationer

I forbindelse med de mange lækkede billeder dukkede de resterende specifikationer også op. Derfor er det også ganske sikkert, at LG G4 får en Snapdragon 808-processor med en clockfrekvens på 2,5 GHz. Denne type processor har to kraftige kerner samt fire øvrige kerner til at køre under standby og lettere opgaver.

LG dropper dermed den problemramte Snapdragon 810, som har voldet blandt andet HTC problemer. De samlede specifikationer kan ses herunder:

 • Dimensioner: 149,1 x 75,3 x 8,9 mm
 • Farver: Metallic Black, Silk White, Shine Gold, Moon Voilet og Burgundy Red
 • Frekvenser: 2G (GSM/EDGE), 3G (HSPA), LTE
 • Processor: Qualcomm Snapdragon op til 2,5 Ghz/quad-core-processor
 • Styresystem: Android 4.4.2 KitKat
 • Batteri: Udskifteligt 3000 mAh, trådløs opladning
 • Skærm: 5,5” Quad HD (2560 x 2560 pixels
 • Kamera: 13 MP optisk billedstabilisering med automatisk laserfokus og dual LED-blitz
 • Bagkamera: 2,1 MP
 • Lyd: 1W højttaler med forstærker
 • Lagerplads: 2 GB RAM/16 GB lagerplads eller 3 GB RAM/32 GB lagerplads
 • Ekstern lagerplads: MicroSD-kort (op til 2 TB)
 • Forbindelser: Bluetooth 4.0 Low Energy, USB 2.0, WiFi-802.11 a/b/g/n/ac, A-GPS, Glonass, HDMI SlimPort og NFC

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies