Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   LG G5: Specifikationer og første billede lækket

LG G5: Specifikationer og første billede lækket

Mulige specifikationer for LGs næste topmodel, LG G5, er allerede lækket sammen med et enkelt nærfoto af telefonens bagside.

Dette skulle være det første billede af LG G5, hvor kameraet og knapperne bagpå ses.
Dette skulle være det første billede af LG G5, hvor kameraet og knapperne bagpå ses.
Foto: Phonearena.com

Den næste topmodel fra sydkoreanske LG bliver modellen G5, som skal følge op på de tidligere succeser i serien. Der går dog endnu nogle måneder, før LG selv løfter sløret for den, men det afholder som sædvanligt ikke andre fra at gøre det før tid.

Netop dette har en bruger på hjemmesiden Reddit med det meget sigende navn, mobile_leaks, gjort. I en tråd offentliggør han alle de detaljer, som han kan udlede af, hvad der må formodes at være en prototype.

Læs også: Rygte: LG G5 lanceres i april, men ingen G Flex 3

Brugeren rapporterer først og fremmest om en fuld metalkonstruktion, hvilket vil være noget af en forskel fra den nuværende G4, der udelukkende består af plastik. Konstruktionen af metal underbygges af et nærbillede af LG G5. På dete ses et par huller på bagsiden, hvor der ganske tydeligt ses spor af metal nedenunder. I og med at der højst sandsynligt er tale om en prototype, kan designet formentligt nå at ændre sig inden en lancering.

Skærmstørrelsen på LG G5 kommer angiveligt til at ligge mellem LG G2 på 5,2 og LG G3 og G4 på 5,5 tommer.
Skærmstørrelsen på LG G5 kommer angiveligt til at ligge mellem LG G2 på 5,2 og LG G3 og G4 på 5,5 tommer.
Foto: Mobilsiden.dk

Skruer for første gang ned for skærmstørrelsen

LG har gradvist skruet op for skærmstørrelsen i G-seriens topmodeller, men for første gang bliver skærmen mindre, hvis de rygtede specifikationer er korrekte. 5,5” i LG G4 bliver nu til 5,3”, mens QHD-opløsningen på 1.440 x 2.560 pixels beholdes.

Det forlyder også, at LG vil sløjfe det udskiftelige batteri som følge af den nye metalkonstruktion, men brugeren med oplysningerne er dog ikke helt sikker i sin sag på det punkt. I hvert fald vil der fortsat være plads til microSD-kort og SIM-kort, men nu ude i højre side.

Af mekanik kommer den kraftige 64-bit Snapdragon 820-processor fra Qualcomm, som består af fire stk. kraftige såkaldte Kryo-kerner på op til 2,2 GHz. Hertil følger 3 GB RAM, mens mængden af intern lagerplads ikke er oplyst.

På kamerafronten sker der også ting og sager. Opløsningen hedder fortsat 16 megapixel bagpå og 8 megapixel foran, men der er faktisk en tredje kamerasensor. Ved siden af LED-blitzen bagpå sidder et 8 megapixel kamera, så der er dermed et dual-kamera bagpå i stil med HTCs UltraPixel-kamera.

Andre interessante nyheder i LG G5 er implementeringen af USB Type C-stikket, så du ikke behøver at tænke på, hvilken vej kablet skal indsættes. Om det så bliver USB 2.0- eller den hurtigere 3.0- eller 3.1-standard til overførsel af data og strøm, vides endnu ikke.

Læs også: Grafik: Hvor meget af din smartphone er skærm?

Dertil vil der også komme en fingeraftrykslæser, som vil fungere på samme måde som i LG V10 - altså direkte i tænd/sluk-knappen på bagsiden, som er omgivet af lydstyrkeknapperne.

Sidst, men ikke mindst, byder G5 på en infrarød sensor til at fungere som en fjernbetjening, hvilket også kendes fra tidligere LG-modeller i serien. Hvor højttaleren i G4 og V10 er placeret på bagsiden, flyttes den i G5 ned til bunden, forlyder det.

Disse oplysninger skal som altid tages med et gran salt, da der ikke er meget andet end billedet på meget nært hold samt et screenshot taget senere hen, der bekræfter dele af oplysningerne. Isoleret set virker de lækkede specifikationer dog ganske sansynlige, men det vil selvfølgelig vise sig over den kommende tid, om brugerens afsløringer er korrekte.

LG G5: Foreløbige specifikationer

  • Skærm: 5,3" QHD-opløsning (1.440 x 2.560 pixels)
  • Processor: 64-bit Snapdragon 820 (4 x 2,2 GHz)
  • Lagerplads: Mulighed for udvidelse med microSD-kort
  • RAM: 3 GB
  • Frontkamera: 16 megapixel + 8 megapixel + pulsmåler + laserautofokus
  • Frontkamera: 8 megapixel
  • Sensorer: Trykfølsom sensor, infrarød sensor, fingeraftrykslæser
  • Andet: Fuld metalkonstruktion, USB Type C, ikke-udskifteligt batteri

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies