Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   LG Optimus 2X - opsummering af fejlsagen

LG Optimus 2X - opsummering af fejlsagen

Overblik: Få her et overblik over sagen om sort skærm og genstarts-problemerne på LG Optimus 2X.

LG Optimus 2X (Foto: Mobilsiden.dk)
LG Optimus 2X (Foto: Mobilsiden.dk)
Foto: Mobilsiden.dk

Lige siden LG ramte markedet med deres topmodel Optimus 2X har produktet været i modvind.

Herunder får du overblik over sagen.

Marts 2011

LG Optimus 2X kom i starten af marts måned på hylderne hos blandt andet teleselskaberne i Danmark. Prisen lå omkring 4.500 kroner.

Der var stor spænding blandt mobilkøberne, der havde glædet sig til LGs nye topprodukt, der var den første mobil på markedet med dual-core processor. 

April 2011

Eroforien over den nye dual-core smartphone lagde sig hurtigt. Fra slutningen af marts og ind i april, begyndte brugere verden over at rapportere om store problemer med produktet.

På udviklerforumet XDA Developers klagede 2X-ejere over, at mobilen spontant genstarter eller slukker. Problemerne ses blandt andet under opladning.

LG sagde dengang til Mobilsiden.dk, at "Vi har ingen oplevelse af, at der skulle være problemer".

Samtidigt begynder læserne af artiklerne i Danmark også at rapportere om genstartsproblemer, og udfordringer med sort skærm.

Den 19. april kryber LGs danske mobilchef Morten Aagaard til korset,og erkender fejl på Optimus 2X.

Dengang sagde han "Vi er opmærksom på, at visse Optimus 2X brugere lejlighedsvis oplever, at produktet kan fryse eller slukke vilkårligt."

LG lovede, at der inden for kort tid ville blive udsendt en softwareopdatering til produktet.

Maj 2011

LG forsøger at nedtone problemerne med deres topmodel og siger nu, at det er et fåtal af køberne der har en telefon, som fejler.

Trods en software-opdatering oplever nogle brugere fortsat fejl på Optimus 2X. (Foto: Mobilsiden.dk).
Trods en software-opdatering oplever nogle brugere fortsat fejl på Optimus 2X. (Foto: Mobilsiden.dk).
Foto: Mobilsiden.dk

Juni 2011

Fejlrettelsen blev i sin tid lovet til at være klar omkring påske, senere midten af maj og så den 17. juni er meldingen, den skulle være lige på trapperne.

Desværre for mobilejerne kom opdateringen ikke som lovet.

Juli 2011

Efter at have været udskudt en del gange, melder LG, at fejlretningen til deres topmodel nu er klar til download. Det sker den 5. juli 2011.

Men samme dag begynder de første meldinger fra læserne på Mobilsiden.dk at løbe ind. Samstemmende lyder det, at mobilen er blevet hurtigere, men at bl.a. genstartsfejlen stadig er forekommer hos nogle ejere. Nu oplever flere også problemer med det trådløse netværk og alarmen i mobilen.

Problemramte kunder skal henvende sig til LGs kundeservice, siger LG nu til Mobilsiden.dk.

20. juli bliver der i USA lagt sag an mod LG der anklages for, enten at kende til problemet, eller burde kende til det - uden at gøre noget ved det.

Dagen efter melder Danmarks største teleselskab TDC ud, at kunderne kan få pengene tilbage for produktet, hvis det efter reperation stadig har samme fejl.

Kort efter kom også Telenor, Telia , CBB, Bibob, 3 og Call Me kunderne til udsætning, og tilbød nogenlunde samme returpolitik som TDC med tilbud om pengene retur for produktet.

Den foreløbige kulmination på sagen kom den 26. juli for LG overfor Mobilsiden.dk erkender, at nogle kunder efter opdateringen, fortsat kan have problemer.

Efterfølgende valgte Telmore midlertidigt at stoppet salget af mobilen indtil varelageret er blevet opdateret.


LG Optimus 2X P990 - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Jan Jensen 22-07-2011 14:52:34

Jeg har haft min LG 2x i 2 måneder og har ikke haft et problem. Jeg er måske heldigt, men telefonen er den bedste jeg nogensinde har haft.

0 0
Engell 22-07-2011 17:39:03

Håber ikke LG er sunket så dybt, at de er ude og betale for blogindlæg. Men hvis de gør, så er alt håb da ude!

0 0
David 22-07-2011 15:31:23

Jeg håber LG betaler dig godt for din kommentar.

0 0
Dennis 26-07-2011 07:58:56

bestilte min telefon samme dag som opdateringen kom, og jeg har endnu ikke oplevet genstart, eller sortskærm, den køre bare derud af. ville ikke bestille den, så længe der ikke var kommet en opdatering, nu venter jeg bare på 2,3.

0 0
Engell 22-07-2011 12:00:46

...Jeg er helt sikker på, at hvis LG blot havde spillet med åbne kort fra start, og hvis de havde været ydmyg i stedet for afvisende, så ville de mange "sure" kunder (og pressen) se anderledes på sagen.

Så fra min stol, skal de bare ha' kniven! Også selvom jeg har et LG fjersyn jeg er tilfreds med ;)

0 0
David 22-07-2011 08:08:39

Jeg syntes LG selv har skabt denne situation de nu er havnet i. Ved først at benægte fejl på mobilen, og så derefter udsende en kraftig forsinket update der alligevel ikke fjerne de værste fejl. Jeg kan udmærket godt forstå at flere har udtrykt kraftig kritik af LG, men som nogen skriver, vil jeg ikke påstå at LG bliver spammet og svinet til. Mobilsiden er blot med til skabe fokus på denne sag, og det kan forhåbentlig være med til at andre producenter tænker sig om en ekstra gang, hvis de vil smide et fejlbefængt produkt på markedet. Som jeg ser det nu, kan LG kun redde deres image på mobilmarkedet hvis de kommer med en offentlig undskyldning (som Nokias daværende chef gjorde med N97)

0 0
Christoffer 21-07-2011 20:27:38

jeg synes nu at selv om det er vigtigt at give læserne indblik på Optimus 2X fejl synes jeg mere det her virker som et sted for at spamme og svine LG til end det er noget om at læse og forstå hvad det er LG har kvajet sig godt og grundigt med.

0 0
21-07-2011 21:18:09

Jeg er til en vis grad enig, især set i forhold til at mobilsiden ikke har ændret på sin karakter til LG O2X og hvor stabil er LG O3D egentlig.

Jeg kunne ikke finde på at købe en smartphone fra LG foreløbigt, men jeg har både en computerskærm og et TV fra LG og jeg er yderst tilfreds med dem begge to især set i forhold til prisen. Men det er da muligt jeg har været heldig med mine LG produkter det kan jeg selvfølgeligt ikke udelukke.

0 0
Kevin 21-07-2011 20:22:43

Men det går nok ud over dem selv i det lange løb, for de har mistet en masse kunde på den mobil, folk som aldrig mere vil købe en fra LG, og hvem tør så købe deres nye 3D nu for ingen aner om ikke også den er noget lort.

Jeg ville i hvert fald ikke..

0 0

Om brug af cookies