Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   LG Q6: Ny prisvenlig mobil med aflangt FullVision Display

LG Q6: Ny prisvenlig mobil med aflangt FullVision Display

LG har løftet sløret for en helt ny Q-serie og den nye LG Q6, som er en prisvenlig mobil i mellemklassen med flere features hentet fra LG G6.

Foto: LG

Selv om topmodellen LG G6 allerede er faldet i pris til omkring 3700 kroner, og dermed langt fra er blandt markedets dyreste topmodeller, så mener producenten, at flere forbrugere bør få glæde af nogle af topmodellens særkender.

Læs også: LG lancerer G6+ med bedre specs

Derfor har den sydkoreanske producent netop lanceret den nye Q-serie, som kombinerer de mest essentielle funktioner fra LG’s topmodeller med et elegant design - alt sammen til priser, der er til at betale.

Foto: LG

Skærmkanterne forsvinder nu selv i billigere smartphones

Den første smartphone i den nye serie går under navnet Q6 og gør sig primært bemærket ved at have implementeret et lignende FullVision Display som i LG G6. Det vil altså sige, at der er samme aflange skærmforhold på 18:9 i forhold til det traditionelle 16:9-format. Opløsningen er dog reduceret en anelse til det, som LG kalder for FHD+ – altså Full HD (1080 x 1920 pixels) plus ekstra 240 pixels i højden. Kombineret med en fysisk størrelse på 5,5” modsat de 5,7” i LG G6 giver det Q6 en pixeltæthed på 442 pixels per tomme.

Det mere usædvanlige er dog, at LG har implementeret samme kantløse design som en del af FullVision Display-teknologien på trods af, at der blot er tale om en telefon i mellemklassen. Det giver et design, der mest af alt leder tankerne hen på netop topmodellen, så længe man kun kigger på fronten.

Læs også: Mini LG G6 spottet med særligt aflangt display

Her er benyttet samme ergonomiske design som i G6 med runde hjørner, som gør, at den bør ligge godt i hånden. Et kig bagpå viser, at LG her har benyttet en metallisk finish – altså formentlig noget i stil med det, der er at finde i LG G5. Ganske interessant er det dog, at LG har gjort brug af den stærke serie 7000-aluminiumslegering, som også benyttes i flyindustrien.

På kamerafronten har LG også hentet inspiration fra G6, men dog ikke direkte komponenter fra topmodellen. Selfiekameraet på 5 megapixel har et bredt synsfelt på 100 grader – og netop LG er glade for vidvinklede optikker i dets smartphone. Bagpå sidder der et 13 megapixel kamera, som LG dog ikke oplyser noget nærmere om.

Foto: LG

Kommer i tre forskellige varianter: Q6, Q6+ og Q6α

Maskinrummet i Q6 yder naturligvis ikke lige så højt som det i topmodellen G6. Ikke desto mindre har Q6 en del at byde på. Først og fremmest er der Qualcomms Snapdragon 435-processor at finde, som blev lanceret i starten af 2016. Den består af 8 ARM Cortex A53-kerner, som snurrer med en hastighed på op til 1,4 GHz. Processoren understøtter desuden op til 300 Mbit/s i download og 100 Mbit/s i upload, ligesom der er understøttelse for Quick Charge 3.0 og andre relativt nye teknologier i processoren.

Læs også: Google vil investere 6 mia. kr. i LG-skærme til nye Pixel-mobiler

LG Q6 findes dog ikke kun i denne ene variant, men også to andre kaldet Q6+ og Q6α. Forskellen på de i alt tre modeller er mængden af RAM og intern lagerplads. Q6α er kun konfigureret med 2 GB RAM og 16 GB lagerplads, mens Q6 ligger midt imellem med 3 GB RAM og 32 GB lagerplads. Q6α har derimod hele 4 GB RAM og 64 GB lagerplads, hvilket ikke ses så ofte i denne prisklasse.

Og netop priserne på de tre Q6-modeller er nogle, som LG endnu ikke har offentliggjort. Producenten skriver blot, at de får en ”konkurrencedygtig pris”. LG er heller ikke så præcis i sin oplysning om, hvornår de kommer i butikkerne, men skriver blot, at den vil blive lanceret i Asien i næste måned, hvorefter turen kommer til Europa, Latinamerika og Nordamerika.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies