Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   LG satser stort på OLED-skærme med kæmpeinvestering

LG satser stort på OLED-skærme med kæmpeinvestering

Sydkoreanske LG går med sit datterselskab LG Display all-in på OLED-skærmteknologien med en gigantisk investering på intet mindre end 57 milliarder kroner.

Sådan kan et OLED-skærmpanel fra LG tage sig ud, som kan bøjes i alverdens afskygninger.
Sådan kan et OLED-skærmpanel fra LG tage sig ud, som kan bøjes i alverdens afskygninger.

LG sidder ikke og hviler på laurbærrene, når det gælder succesen med datterselskabet LG Display, som er verdens største producent af de almindelige LCD-skærmpaneler.

Selv om LG Display i forvejen er førende inden for den nyere OLED-skærmteknologi, vil firmaet ifølge Bloomberg sikre en fortsat sund udvikling af teknologien i fremtiden.

Det sker med en kæmpe investering, som lyder på svimlende 10 billioner won svarende til 57 mia. danske kroner.

Læs også: Samsung: Næste år kan du folde mobilen

LG forudser en kommende efterspørgsel for OLED, som besidder den særlige evne at kunne foldes og derfor være særligt velegnet til wearable enheder som smartwatches, biler og smartphones, der kan foldes. Teknologien er grundet sit lave strømforbrug og høje kontraster også velegnet til tv-skærme, som stille og roligt begynder at fylde i butikshylderne.

"Investeringen har til formal at få LG Display til at vokse som et bæredygtigt firma. LGs prioritet er at bane vejen for dette uudnyttede OLED-marked for at opretholde vores førerposition i skærmindustrien og holde konkurrenterne på afstand,” fortæller administrerende direktør, Han Sang Beom.

Læs også: LG vil lave OLED-skærme uden glas

Konkurrenter er der nemlig masser på vej op af - især fra Kina, som forsøger at hale ind på LG og Samsung fra Sydkorea, som længe har været førende på det område. En af disse er BOE Technology Group fra Beijing, som fra år 2018 også vil have en bid af kagen med en investering på knap 43 mia. kroner.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies